Bruidsfotograaf Limburg: trouwreportage bij Auberge de Rousch en de Abdij van Rolduc

20.01.16

Bruidsfotograaf Limburg: trouwreportage bij Auberge de Rousch en de Abdij van Rolduc

Wanneer je aan trouwen denkt, denk je natuurlijk zelden aan een winterhuwelijk. De meeste bruidsreportages die ik mag maken vinden van april tot oktober plaats. Met af en toe eens een kersthuwelijk. Net zoals dit keer op trouwlocatie Auberge de Rousch in Heerlen.

Dit huwelijk in januari was erg bijzonder voor mij, want er trouwen niet zoveel stellen in de winter.Ik begon vroeg (ik ben absoluut geen ochtendmens). Ik stond om kwart over acht op de stoep bij de ouders de bruid. Hier waren achter de gesloten gordijnen, de voorbereiden in volle gang.

De bruid was al opgemaakt en haar haar was al gedaan, intussen werden haar zus en beste vriendin opgemaakt en hun haar werd gedaan. De moeder van de bruid was naar de kapper, de vader liet zich niet gek maken en zat nog lekker zijn krantje te lezen.

De jurk werd door vader en dochter naar onderen gehaald en door iedereen bewonderd, toen begon het “aankleden van de bruid” een van mijn favoriete onderdelen. De jurk werk van achter met linten gesloten en dat altijd de mooiste jurk om foto’s van te maken, al is het maar omdat het sluiten altijd veel tijd kost en vaak over moet. Met haar zus kleedde zij zich aan. Vader hielp haar in haar satijnen trouwschoenen. Er was totaal geen stress.

De bruidegom arriveerde in een bijzonder mooi pak, het zat ergens tussen blauw groen in qua kleur, en combineerde prachtig met de winterkleuren en de klassieke jurk. Een leuk moment toen zij elkaar voor het eerst zagen, terwijl de vriendinnen op de bank zaten en dit aanschouwden.


De rest van de familie kwam vervolgens binnen, de corsages werden opgespeld en toen moest er in de fiat 500 van zus lief gestapt worden met die enorme trouwjurk. Dat was er leuk om te zien. De ceremonie vond vervolgens plaats in de Kersentuin (een soort serre) van Auberge de Rousch in Heerlen. De buurman sloot op een bijzonder persoonlijke manier dit wettelijke huwelijk.

Daarna een broodje en op naar de kerk in Landgraaf (Nieuwenhagen) voor het kerkelijk huwelijk. Dit werd muzikaal opgeluisterd door het koper quintet en een collega van de bruidegom.

En wie zat er helemaal voorin de kerk ? Lot het meisje dat Domien mocht wakker maken tijdens Serious Request. Heel grappig, zo’n BN-er in de kerk.

Na de kerk ging het hele gezelschap weer terug naar Auberge de Rousch voor het aansnijden van de bruidstaart en de toast. Aansluitend maakten we buiten de groepsfoto’s en toen was het al tijd voor een romantische reportage van het stel samen. De zon stond laag en we maakten hier een aantal mooie tegenlicht portretten. De overige poseerfoto’s maakten we bij de Abdij van Rolduc in Kerkrade, voornamelijk in de mooie bibliotheek, maar ook in het trappenhuis en op de laan met (kale) bomen.

Vanuit Kerkrade weer terug naar Heerlen waar in de Auberge de Rousch in een sfeervol aangeklede zaal het bruidsdiner plaatsvond en een leuke speech.

Rond zes uur nam ik afscheid van dit mooie stel en zetten zij de avond voor met hun vrienden en familie.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotograaf Limburg: trouwreportage bij Auberge de Rousch en de Abdij van Rolduc
Logo Sjurlie.nl