Bruidsfotografie Heerlen: bij Auberge de Rousch en de kerk van Welten

20.05.23

Bruidsfotograaf Heerlen: een mei bruiloft met een ja woord in de kerk van Welten en een trouwfeest bij Auberge de Rousch

Lang geleden alweer dat ik nog eens een kerkelijk huwelijk mocht vastleggen. De dag begon vrij vroeg met het aankleden van de bruid in hotel de Rousch, waar zij en haar beste vriendin werden opgemaakt en hun haar gestyled werd. Samen met videograaf Eddie legde ik deze dag vast. Altijd leuk om samen kunnen werken. Ik ben vrij klein en zo kon hij me ook mooi even helpen de trouwjurk ergens hoog in het hotel op te hangen, om er een mooi stilleven van de maken.

Op zoek naar een mooie plek voor de first look

Het bruidspaar had elkaar leren kennen bij kasteel Hoensbroek en het was daarom ook hun wens op hier de zogenaamde first look te doen, het moment dat bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien. Als fotograaf word je echter altijd geconfronteerd met uitdagingen. Omdat Eddie en ik er al een beetje eerder waren dan het bruidspaar, ging ik even binnen de kasteelmuren kijken naar hoe het licht viel en wat een mooie plek zou zijn. Wat schetst mijn verbazing ? Het hele plein was dichtgebouwd met hekken en kramen. Er was een of andere markt die dag.

Dat werd dus geen romantische first look op de binnenplaats. Ik koos voor de bomenlaan richting het kasteel, maar daarvoor moesten wel wat maatregelen worden getroffen en dus werd de bruidegom geblinddoekt naar de bruid gebracht, wat voor een hilarisch moment zorgde.

Romantische trouwfoto's op het binnenplein van Kasteel Hoensbroek

Aansluitend besloot ik de romantische trouwfotoshoot op de kleine binnenplaats bij het museum te doen. Tussen de was en zittend bij de pilaren. Het heeft wat tijd gekost om een moment te vinden, dat er even niemand langs wandelde. Wat verwacht je op een zaterdagmiddag in mei ook, maar we hebben er wel om kunnen lachen.

Trouwfoto's van een mooie kerkdienst

Daarna was het tijd voor de kersdienst in de kerk van Welten, met aansluitend bruidstaart en toost in de Kersentuin van Auberge de Rousch. Tijdens de borrel maakte ik een aantal groepsfoto's en wat sfeerbeelden van het feest. Al snel was het tijd voor het trouwdiner. Tijdens het diner zou ik standby staan en intussen een aantal foto's bewerken om tijdens de feestavond op een beamer te presenteren.

Een same day edit van de trouwdag

Intussen at ik zelf ook iets en na het testen van de foto's op de muur van feestzaal, druppelden de eerst avondgasten binnen. Na een spetterende openingsdans werd het voor Eddie en mij langzaam tijd om afscheid te nemen.

Inmiddels is het trouwalbum in bestelling en onderweg. Ik hoop het bruidspaar binnen elke dagen blij te kunnen maken met het resultaat.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotografie Heerlen: bij Auberge de Rousch en de kerk van Welten
Logo Sjurlie.nl