Bruidsfotografie Limburg: bruiloft in Keltische sfeer bij het Nonke Buusjke in Schinveld

12.06.21

Spontane trouwfoto's gemaakt in de natuurlijke omgeving van het Nonke Buusjke, een oud vakwerkhuisje in de Schinveldse bossen

Het was alweer veel te lang geleden dat ik een trouwreportage gemaakt had. Vorig jaar waren het er ondanks alle maatregelen nog 17, maar dit jaar zijn er minder bijgekomen en meer verschoven naar volgend jaar

De bruiloft van dit leuke stel met hun twee schattige zoontjes, was ook een jaar verschoven, van 2020 naar 2021. Ik was dan ook super blij om te horen dat het dit wel allemaal door zou gaan.

Op een prachtige zaterdagmorgen kwam ik aan bij het Nonke Buusjke, waar de bruid werd opgemaakt en de kinderen gezellig aan het spelen waren. Toen de bruidsmake up helemaal naar wens van de bruid was, startten we met de trouwfotoshoot rondom de huisjes. Zo was er de prachtige kruidentuin en waren er fotogenieke Lupines, maar ook prachtige klaprozen en korenbloemen.

Intussen werd de ceremonieplek prachtig versierd voor de "handvast" ceremonie. We wandelen over het bospad en weer terug naar de binnenplaats, om de mooie oude sfeer zoveel mogelijk bij de romantische foto's te betrekken.

Langzaam arriveerde de familie en werd het tijd voor iedereen om klaar te gaan zitten voor de bijzondere trouwceremonie onder de oude appelboom. De huwelijksceremonie startte met een kort traditioneel huwelijk en daarna begon de bijzondere ceremonie met maken van een cirkel door het aanroepen van de goden van alle windrichtingen. Wij (de fotograaf en cameravrouw) mochten daarna niet meer in de cirkel komen. Vanaf een tafel achter de appelboom legden we veel bijzondere momenten vast. Uiteindelijk werden we ook in de kring uitgenodigd, toen het hele gezin met elkaar verbonden werd. 

Na de ceremonie sprong het bruidspaar over een heksenbezem en liep naar de binnenplaats waar de huisgemaakte Limburgse vlaaien werden aangesneden. Na gezellig praten en spelletjes doen met de kinderen, was het tijd voor wat groepsfoto's. Deze bruidsreportage eindigde voor mij toen de bbq aangestoken werd.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotografie Limburg: bruiloft in Keltische sfeer bij het Nonke Buusjke in Schinveld
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300