Bruidsfotograaf Echt: buiten trouwen in een prachtige tuin in Zuid-Limburg

26.08.23

Buiten trouwen Zuid-Limburg: een tuinbruiloft in een schitterende tuin in Elsloo

Stel je hebt je bruiloft al 3 keer moeten uitstellen, maar nu gaat hij dan eindelijk door en het is prachtig weer en je viert je trouwdag in de schitterende tuin van je ouders met al je vrienden en familie en je dochtertje erbij. Dan heb je toch alle reden om helemaal happy te zijn!

Op een zonnige ochtend arriveerde ik bij de ouders van de bruid thuis. Er stonden allerlei vrachtwagens voor de deur en men was druk bezig met het aankleden en inrichten van de feesttent en de ceremonieplek. Een geweldige plek onder platanen. Samen met twee videografen, mocht ik deze tuinbruiloft vandaag vastleggen, die begon traditioneel met het opmaken van de bruid. Ze was al bij een bevriende kapper geweest, die later langs zou komen voor aanbrengen de bruidssluier en de finishing touch van haar bruidskapsel.

Intussen werden de bruid, haar zussen en haar moeder en schoonmoeder ook opgemaakt. Ik wilde de foto's van "getting ready" af met wat stillevens van van de trouwjurk, die ik samen het met de huishoudster in de bomen in de tuin hing. Tussentijds reed ik ook even naar de woning van het bruidspaar. Deze lag op een paar minuten van ouderlijk huis van de bruid. Ik adviseer bruidsparen altijd als het even kan qua afstand, om ook het aankleden van de bruidegom te laten vastleggen. Dit is altijd een erg leuk moment waarbij de moeder en vader vaak assisteren. In dit geval was er ook nog een geweldig leuke en fotogenieke hond aanwezig.

Daarna ging ik weer snel terug naar de bruid, want het was tijd om haar trouwjurk aan te doen. Ik had even rondgelopen door het huis en koop als plek hiervoor de woonkamer, aangezien deze ruim is en mooi invallend natuurlijk licht had. Ik probeer altijd te voorkomen dat ik het aankleden bij kunstlicht moet fotograferen. Na het aandoen van de trouwjurk was er even een emotioneel moment, altijd prachtig om foto's van te maken.

Al snel was het tijd voor de ceremonie. Een niet al te eenvoudig moment waarop veel gebeurde wat ik mooi wilde vastleggen. Eerst kan de bruidegom met zijn moeder en daarna bruidskinderen en aansluitend de bruid met haar vader. Achter het bruidspaar op de grond zaten alle kleine kinderen gezellig samen op kussens te kijken naar het ja woord. Na de kus en de ringen liep iedereen samen richting een plek in de tuin waar een prachtige sweettable was ingericht. Hier stond de bruidstaart, onder de platanen samen met diverse andere lekkernijen. De kleine kinderen vergaapten zich aan de zoetigheid, wat altijd zorg voor leuke foto's.

Na de toost, het aansnijden van de taart en een gezellig samenzijn met het hele gezelschap waagde ik mijn achter het zwembad aan de groepsfoto's. Ik zocht een plek met tegenlicht die uitkeek op het veld. Aansluitend liet de videograaf zijn drone nog even over het gezelschap vliegen, wat zorgde voor hilarische wave.

Al gauw was het tijd voor de romantische fotoshoot samen. Hiervoor kozen we een prachtig veld vol zonnebloemen achter het huis. Aangezien dit stel niet erg van foto's maken hield, hielden we dit kort en luchtig en maakte de videograaf ook nog wat beelden in het veld.

Een prachtig shared diner aan een lange tafel buiten met een aantal grappige speeches was het volgende onderdeel van deze trouwreportage.

De trouwdag werd afgesloten met een knallend feest in de tent met een openingsdans waarna een band begon te spelen en de voetjes flink van de vloer gingen.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotograaf Echt: buiten trouwen in een prachtige tuin in Zuid-Limburg
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300