Hertrouwen: trouwfotografie bij kasteel de Hoogenweerth Maastricht

05.08.22

Trouwen voor de tweede keer op Landgoed Kasteel de Hoogenweerth

Trouwen voor de tweede keer gaat vooral om bewust van de dag genieten met je dierbaren. Zo’n dag is ook echt een feestje om te mogen fotograferen. 

Verliefd op een kasteel als trouwlocatie

Dit bruidspaar was moedig genoeg om liefde een tweede kans te geven. Dat ze in voor- en in tegenspoed de rest van hun leven bij elkaar wilden blijven, wisten ze ook zonder het officieel te maken. Ach en een bruiloft dat hoefde niet. Een bezoekje aan Landgoed Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht veranderde alles. Het paar werd op slag verliefd op deze top-trouwlocatie. `Als ik ooit nog eens zou trouwen dan hier´ zei de aanstaande bruid met grote ogen om zich heen kijkend. `Doen we dat´ antwoordde haar toekomstige echtgenoot spontaan. Nog geen uur later was alles met de eventmanager geregeld. Het leven loopt lekkerder als alles in flow is.

Onthaasten op je mooiste dag

De dag begon ontspannen in het ochtendzonnetje. Eerst werd de solar-bakfiets van kapper Noel uitgebreid bewonderd. Niemand had haast. Het leek wel alsof dit hartelijke begroetingsritueel alle boze geesten had verdreven want de trouwdag was een aaneenschakeling van gevoelvolle momenten. Terwijl Shirley en ik foto’s van de voorbereiding maakten en Noel het bruidskapsel perfectioneerde, was er een komen en gaan van vrienden in de bruidssuite. Er werd samen gelachen, gepraat, gegeten en geknuffeld. Het bruidspaar vond tussendoor altijd tijd elkaar aan te raken en een dit-doen-wij-samen-blik toe te werpen, zelfs toen de bruid nog even snel het shirt van haar zoon op de vloer van de suite moest strijken. Een zoon die meer dan trots was op zijn moeder die hij mocht weggeven in haar bruidsjurk van kant

Buiten op het gras, naast de witte stoelen voltrok trouwambtenaar Ingrid van Samen Trouwen hun huwelijk. Die huwelijksceremonie draaide om verbinding: handen die elkaar zochten, een bruidegom die dromerig naar zijn vrouw keek en een bruid die met een brok in haar keel naar haar eigen verhaal luisterde, verteld door hun lieve vriendin Ingrid. Het ja-woord werd met een glaasje champagne door alle aanwezigen met veel plezier beklonken.

Geen traditionele trouwreportage

Hoewel het pasgetrouwde stel van te voren had aangegeven geen zin te hebben in een traditionele trouwreportage, lieten ze graag zich door Shirley meenemen voor een just-the-two-of-us trouwshoot tussen het zomerse groen van het landgoed. Hertrouwen is niet vanzelfsprekend. De tweede keer trouw je veel bewuster, wil je dat de dag minder aan je voorbijvliegt en je alle tijd hebt met iedereen te praten. Tijdens hapjes aan de maas of tijdens een live-cooking-event achter het kasteel. Met een DJ die old-school plaatjes draait van vinyl terwijl je met vrienden en familie aan één lange tafel onder een spantent geniet van je dag.

Leveranciers

Trouwjurk Pipi Bruidsmode
Haar bruidegom Hairvisit
Trouwambtenaar Samen Trouwen
Trouwlocatie Kasteel de Hoogenweerth
Zangeres sil & dan
DJ Oscar Prinsen

Reactie plaatsen

Geen reacties
Hertrouwen: trouwfotografie bij kasteel de Hoogenweerth Maastricht
Logo Sjurlie.nl