Trouwfotograaf Elsloo: een mini bruidsreportage in en om kasteel Elsloo

22.07.23

Bruidsfotograaf Elsloo: een klein en intiem huwelijk in kasteel Elsloo

Ik ben gek op last minute aanvragen! Soms is het gewoon leuk om spontaan 2 weken voor de trouwdag een mail te krijgen of je tijd hebt, voor als je ook tijd in je agenda hebt natuurlijk en dat was nu het geval. Dit leuke koppel kwam bij mij uit via een collega fotografe, waar ik vaker mee samenwerk. Ze had de betreffende zaterdag geen tijd en de bruidegom appte mij of ik hun bruiloft wilde fotograferen. Een dag later zaten ze samen bij mij op de bank voor een kennismaking die erg gezellig was. We namen hun trouwdag en ze bekeken een aantal van mijn demo albums.

Soms loopt een trouwdag voor mij als bruidsfotograaf anders dan gepland
Een week later belde ik bij haar ouders aan. Het verliep allemaal een beetje anders dan gepland, maar ik pas me daar snel aan aan. Ik merkte dat ze erg gespannen was en ze had haar trouwjurk al aan, ondanks dat ik eigenlijk het aankleden zou vastleggen. Ik nam het waar en ging gewoon verder met het vastleggen van wat zich op dat moment in de woonkamer afspeelde. Al snel vertrok iedereen naar kasteel Elsloo, dat zich op 5 minuten rijden van het ouderlijk huis bevond.

Ik stond als eerste klaar voor het kasteel om zo aankomst van het bruidspaar te kunnen vastleggen
Ik zorgde ervoor dat ik er als eerste was en liep snel naar de ingang van het kasteel, waar een gezelschap van familie en vrienden het bruidspaar stonden op te wachten. Als snel kwam daar de grijze BMW aan met een hoge snelheid. Hij veroorzaakte een stofwolk in het grind. Zijn zoontje rende enthousiast op de auto af. Hij liet zijn bruid uitstappen en we liepen met het hele gezelschap de de steile trappen van het kasteel op, op weg naar de ridderzaal.

De Ridderzaal van kasteel Elsloo: een zeer fotogenieke zaal met prachtige lichtinval
De zaal is klein maar sfeervol en heeft een prachtige lichtinval, gedurende de ceremonie kwam de bruid meer los, eerst waren en nog wat traantjes, maar daarna zag ik haar gelukkig heerlijk lachen en na het aansnijden van de bruidstaart gingen we samen op pad voor het maken van een romantische trouwfotoshoot. Hiervoor koos ik dit keer eens niets een groene omgeving, maar de oude dorpskern van Elsloo met haar mooie uitzicht en haar schattige witte huisjes met bankjes ervoor. Al wandelend en knuffelend kon ik dit stel fotograferen, het ging als het ware vanzelf zonder dat zij poseerden.

Ter afsluting een aantal foto's van het trouwdiner aan mooi gedekte tafels
Na de fotoshoot samen, ging iedereen richting de zaal met mooi gedekte tafels voor het trouwdiner. Hier maakte ik was sfeerbeelden van het bruidspaar en de gasten aan tafel, waarna mijn tijd als bruidsfotograaf er op zat.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Elsloo: een mini bruidsreportage in en om kasteel Elsloo
Logo Sjurlie.nl