Trouwfotograaf in het Belgische Maasland: Een betoverende tuinbruiloft in Kinrooi

21.08.21

Trouwfotograaf Kinrooi: Waarom je eigen tuin soms de mooiste plek is om te trouwen – tips en inspiratie voor een tuinbruiloft vol flair

Schoonheid schuilt vaak in eenvoud. Zeker als je zo pittoresk woont als dit bruidspaar. Met vijftig tinten groen, diepte om in te verdwalen, waterpartijen en als kers op de taart een turquoise blauw zwembad dat rechtstreeks uit een tijdschrift lijkt te zijn geplukt, bevond ik me op een echte secret-garden-party. Hier kan geen chique trouwlocatie tegenop.

Live muziek voor een levendige sfeer op je bruiloft

Lunch in de tuin, begeleid door de klanken van een pianist. Samen borrelen, proosten, lachen, knuffelen en sigaren roken. Terwijl de schaduwen geleidelijk langer worden en de levendige kleuren langzaam veranderen in zachtere tinten, wordt de pianist ingewisseld voor een liveband, en schuifelen de gasten van het walking-dinner naar de feesttent.

Chique buitenbruiloft met betoverende details

De magie van het deze bruiloft ligt in de details. Net als bij de bruidsmake-up is het een ware kunst om de locatie zo te stylen dat het er allemaal moeiteloos en natuurlijk uitziet, alsof je gewoon de tafel hebt gedekt voor een ontspannen avond met vrienden in de tuin.

Bruiloft in eigen tuin: eclectische decoratie om je tuin te laten stralen

Kies voor styling die net zo subtiel is als je make-up en niet schreeuwt om aandacht. Planten, bomen, bloemen en vijvers vormen het canvas waar je mee werkt. Volg het voorbeeld van dit bruidspaar en kies voor een eclectische stijl met vintage servies op de tafels en kleurrijke droogbloemen in apothekersflessen. Als je tuin voornamelijk bestraat is en weinig groen heeft, is het misschien verstandig om een andere locatie te overwegen voor je zomerse buitenbruiloft. Groen zorgt namelijk voor een koelere en aangenamere omgeving.

Kleurrijke buitenlocatie voor een kleurrijke bruidsreportage

Wat deze tuinbruiloft zo bijzonder maakte, was het intieme en vertrouwde karakter ervan. Het bruidspaar en hun gasten, omgeven door vertrouwde geuren en geluiden. Alles leek vanzelf te gaan, alsof de tijd vertraagde en het moment zich uitstrekte in een eindeloze dag. Het is een prachtige, kleurrijke reportage geworden vol emotie. Een trouwdag waar ik als bruidsfotograaf met veel plezier aan terugdenk en die me blij maakt dat ik dat fantastische werk mag doen.

Deze blogpost maakt deel uit van de reeks 'Shirley licht een tipje van de sluier op'. Deze blogs heb ik voor jullie geschreven als leuk leesvoer vol tips en ideeën (kleurinspiratie nodig?) voor je grote dag, met name over waar en hoe je kunt trouwen. Kies eens iets anders en ga voor die bruiloft op een wijngoedin een molenin een weiland of zoals dit bruidspaar deed, in je eigen tuin.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf in het Belgische Maasland: Een betoverende tuinbruiloft in Kinrooi
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300