Bruidsfotograaf Valkenburg: in het gemeentehuis met een lunch bij Chateau St. Gerlach

16.09.23

Bruidsfotograaf Valkenburg: een intieme bruiloft in het gemeentehuis met een trouwfotoshoot in de tuinen van Chateau St. Gerlach

Soms word ik als trouwfotograaf gewoon telefonisch geboekt. Ik kreeg een aanvraag via google en na een kort telefoontje was alles geregeld. Ik zou op zaterdag 2 uurtjes hun wettelijk huwelijk komen fotograferen in het gemeentehuis van Valkenburg. Het was zonnig en warm toen ik arriveerde. De bruidegom stelde zich direct voor. Iedereen was heel relaxt. De bruid zat met de andere helft van het kleine gezelschap gezellig binnen op de bank van het gemeentehuis.

Ik voelde direct een klik met dit leuke koppel. Ik wist eigenlijk helemaal niets van hun en dat maakte het nog leuker. Ik ben namelijk gek op verhalen van hoe mensen elkaar hebben leren kennen. En dit was een van de online ontmoetingen die ik het afgelopen jaar mocht fotograferen. Beiden hadden kinderen. Zij heeft 2 zonen en hij een dochter. Dat was al erg leuk. Haar zonen brachten haar naar voren en zijn dochter bracht hem. Verder waren er beide ouders en nog een familielid. Erg overzichtelijk en klein.

De ambtenaar van de gemeente (ook wel BABS genoemd) deed een leuke ceremonie. Na het jawoord kwam ik na wat omzwervingen uit bij Chateau St. Gerlach. De weg was opengebroken en ik moest omrijden via de snelweg en de afrit Meerssen, soms is het dan nog beter als je ergens onbekend bent, want dan volg je gewoon braaf de navigatie, maar ik dacht: dit kan toch niet kloppen en probeerde omwegen te vinden, met als gevolg dat ik mijzelf tot 2 keer tot vast reed.

Gelukkig kwamen we nog enigszins op hetzelfde tijdstip aan. Ik maakte een paar groepsfoto's en daarna ging ik met het bruidspaar de Rozentuin in en naar het prieeltje en de boomgaard, een van mijn favoriete plekken van deze mooie trouwlocatie. De bruid liep gewoon lekker op het blote voeten in het gras en zo maakten we relaxt een aantal mooie foto's in het groen.

Aansluitend hadden zij hun toost en lunch bij bij de Burgemeester Quix, een leuke plek naast het Chateau waar je lekker kunt lunchen. Na het omvallen van een champagneglas en het rapen van de scherpen, gingen hele glazen de lucht in en werd er gezellig gekletst. Ik werd zelf ook uitgenodigd voor de lunch en praatte nog gezellig even met bruidspaar na.

Inmiddels hebben zij hun foto's gekregen en ik hun mini trouwalbum besteld. Dus nu werd het tijd om mijn trouwblog te vullen met een aantal foto's van dit leuke koppel.

Leveranciers

Trouwjurk Ralph Lauren
Pak bruidegom Hugo Boss
Haar bruid Rob Peetoom Utrecht
Trouwringen Juweliershuis Aalbers te Velp
Schoenen bruid Michael Kors

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotograaf Valkenburg: in het gemeentehuis met een lunch bij Chateau St. Gerlach
Logo Sjurlie.nl