Regen op je trouwdag ? Een intieme bruiloft die zonnig eindigde bij Terworm in Heerlen

04.10.24

Een intieme bruiloft vastgelegd met documentaire fotografie bij kasteel Terworm

Op een regenachtige donderdag die verrassend zonnig eindigde, had ik het voorrecht om dit bijzondere stel vast te leggen. Zij, afkomstig uit Peru, en hij uit Heerlen, kozen voor een intieme ceremonie waarin hun liefde centraal stond. Ondanks de regen in het begin, werd de dag steeds mooier. Het decor van kasteel Terworm zorgde voor een romantische achtergrond, perfect voor documentaire bruidsfotografie.

De ceremonie: Emotionele momenten in close-up

De huwelijksceremonie vond plaats in de oranjerie van kasteel Terworm. De ceremonie was intiem en werd in het Duits gehouden. Een van de meest bijzondere momenten was toen hun schattige tweejarige zoontje de ringen bracht, een prachtig voorbeeld van een onverwachte momentopname. Deze momenten, waarin de emoties oprecht en puur zijn, zijn de reden waarom ik hou van journalistieke bruidsfotografie: geen regie, enkel het echte verhaal.

Voorbereidingen in Heerlen: Spontane details vastgelegd

Mijn dag begon in Heerlen, waar ik de voorbereidingen van de bruid en bruidegom fotografeerde. Het aankleden, de visagie, en de stille momenten voorafgaand aan de ceremonie zijn altijd waardevolle momenten om vast te leggen met een oog voor spontane fotografie. De intieme details, zoals het moment dat de bruid haar jurk aantrekt, zijn onmisbare onderdelen van het complete verhaal.

Taart en toast: Romantische portretten in natuurlijk licht

Na de ceremonie klaarde de lucht op en kwam de zon door, waardoor we gebruik konden maken van het prachtige natuurlijke licht. Na de taart en toast bij kasteel Terworm, trok ik met het bruidspaar naar de Franse tuin van het kasteel voor een reeks romantische portretten. De zachte lichtinval en de prachtige bloementuinen boden de perfecte gelegenheid voor natuurlijke bruidsportretten.

Journalistieke bruidsfotografie: Het verhaal vertellen door beelden

Als documentair bruidsfotograaf is het mijn doel om de dag vast te leggen zoals die zich ontvouwt, zonder de natuurlijke gang van zaken te verstoren. Dit betekent dat ik de emoties en momenten vastleg zoals ze zijn, zonder te regisseren of in te grijpen. Hoewel ik bij groepsfoto's of poseren wel wat aanwijzingen geef, draait het bij mijn stijl van bruidsfotografie om het vastleggen van de echte momenten in hun puurste vorm.

Afsluitende beelden: Zonsondergang op het terras

De dag eindigde met een aantal prachtige gouden uur foto's op het terras van kasteel Terworm. De warme gloed van de zonsondergang bood een schitterend contrast met het eerdere regenachtige weer en zorgde voor de perfecte afsluiting van deze onvergetelijke dag.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Regen op je trouwdag ? Een intieme bruiloft die zonnig eindigde bij Terworm in Heerlen
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300