Bruidsfotograaf Zuid Limburg: trouwen in dierenpark Gaia Zoo in Kerkrade

29.07.22

Fotograaf bruiloft Limburg: Op trouwsafari in Gaia Zoo Kerkrade

De eerste volle trouwdag voor mij als tweede fotograaf in opleiding

Deze dag beloofde anders te worden. Dat voelde ik ’s ochtends al, boven in de kamer van de bruid. Terwijl Shirley de emoties vastlegde, luisterde ik naar de verhalen. De innige vriendschap tussen de bruid en haar beste vriendin had ertoe geleid dat we hier vandaag waren. Door die vriendschap had de bruid er een familie bij in haar leven, met zussen die er op haar trouwdag allemaal bij zouden zijn. Mooi meegenomen dat één van de zussen visagiste is en de bruidsmake-up kwam doen. En door die vriendschap had ze haar echtgenoot leren kennen. Het kon niet anders dan dat die beste vriendin ook getuige zou zijn vandaag. 

Terwijl ik onder in de woonkamer fotografeerde hoe de heren elkaar hielpen de corsages op te spelden, was Shirley boven erbij toen de trouwjurk werd dichtgeknoopt. 

Trouwen in Kerkrade: een exotische huwelijksvoltrekking in de Afrikaanse Lodge van Gaia Zoo

Als je `bruiloft´ googelt, word je een beetje duizelig van alle mogelijkheden. Van ingetogen en intiem tot trouwgeweld in het buitenland en ware wedding-events die het hele weekend duren. Deze bruiloft had van beide iets: een exotische huwelijksvoltrekking in de Afrikaanse Lodge van Gaia Zoo. Rechts witte neushoorns die luierend in het zand lagen, links roze Flamingo’s die in het ondiepe water stonden te spatteren en in het midden het bruidspaar die elkaar het ja-woord gaf in het bijzijn van hun dierbaren. De houten hut met zijn gedrapeerde beige gordijnen voelde natuurlijk, veilig en warm. Net als de verbinding tussen het pasgetrouwde stel, hun familie en vrienden. Ze hadden ook voor Gaia Zoo gekozen omdat deze trouwlocatie toegankelijk is en niet moeilijk had gedaan over de bescheiden wensen van het paar. 

Op adem komen met een stuk taart en een glaasje bubbels en daarna trouwfoto's bij de Giraffes

Het echte safari-gevoel zou nog komen. Het pasgetrouwde stel moest even op adem komen met een stuk taart en een glaasje bubbels. Daarna mocht het koppel de giraffen voeren en wij, de fotografen mochten mee! Zo dicht bij deze prachtige wezens dat ik de haren van hun mooie lange wimpers bijna kon tellen. Na de romantische fotoreportage van het liefdespaar tussen de bezoekers en de rest van de beestenboel in het dierenpark was de sleep van de trouwjurk niet meer zo wit. 

Direct trouwfoto's op groot scherm bij het begin van de feestavond

Terwijl ik liggend op een houten bank mocht uitrusten en genieten van de zomerse namiddag, was Shirley druk doende trouwfoto’s van die dag uit te zoeken om op de beamer te zetten. Ohhh en ahhh galmde door de ruimte toen de gasten de feestzaal binnenliepen en de beelden op het grote scherm zagen. De slide-show bleek de perfecte achtergond voor het feestgedruis en de polonaises die volgden.

Ongecompliceerd, zo zou ik mijn eerste bruiloft als second shooter omschrijven. Niet omdat alles lukte zoals ik het wilde, maar omdat deze lieve mensen zo gastvrij waren. 


FAQ

Waarom zou ik in een dierentuin trouwen ?
Als je gek bent op de buiten zijn, wilde dieren en de natuur en je houdt een wat informelere bruiloft is het een super leuk idee om in een dierentuin te trouwen.

In welke diierentuin in Limburg kun je trouwen ?
Gaia Zoo in Kerkrade is een officiele trouwlocatie. In het hof van Gaia kun je lunchen, dineren, je bruidstaart aansnijden, van het buitenterras gebruik maken en in je feest organiseren. Daarnaast zijn er diverse mooie plekken met uitzicht op onder andere de flamingo's waar je je trouwceremonie kunt organiseren.

Bij welke dieren kan ik op de foto als ik in Gaia Zoo trouw ?
Wanneer je als bruidspaar voor Gaia Zoo als trouwlocatie kiest mag je 's middags de giraffes voeren. Je gaat samen met de verzorgers naar de rand van het verblijf en mag de dieren van dichtbij voeren. Je gasten kunnen vanaf het terras kijken hoe jullie de giraffes voeren.

Bij welke dierenverblijven kan ik mijn trouwceremonie houden ?
Je mag trouwen met uitzicht op de flamingo's (overdekt maar buiten) en in de sheetashelter (dit is een binnen trouwlocatie van Gaia Zoo).

Mag ik ook echt tussen de dieren foto's maken ?
Een fotoshoot tussen de dieren is niet toegestaan. Je kunt wel wandelen door het park en op diverse mooie plekken trouwfoto's maken.

 

Leveranciers

Trouwjurk D
Bruidstaart By Mitch patisserie
Balloncreaties Enjoy Feestballonshop
Bloemwerk Anne's mooiste
DJ Entertainment Company
Pak bruidegom Mannenmode Geilenkirchen
Trouwambtenaar Fidelis Weddings
Trouwkaart Made for Moments
Trouwlocatie Gaia Zoo Kerkrade
Haar bruid Hair id by Nadine
Trouwringen CD juweliers Kerkrade

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotograaf Zuid Limburg: trouwen in dierenpark Gaia Zoo in Kerkrade
Logo Sjurlie.nl