Trouwfotograaf Sittard-Geleen: een romantisch huwelijk bij de Stadbroekermolen

21.07.23

Bruidsfotograaf Sittard: Een paardenmeisje gaat trouwen in de Stadbroekermolen

Som is het grappig hoe je mensen ontmoet. Ooit maakte ik voor een oude dame die bezig was met het schrijven van een boek over Doenrade foto's van deze bruid, op haar paard. Zij kende haar man toen nog niet eens en woonde thuis bij haar ouders. Jaren later benaderde zij mij om foto's te maken voor het studiebegeleidingsbureau. Dat was ook weer een heel leuke opdracht.

En dan is het eindelijk zover: de trouwdag zelf
En nu ging ze trouwen. Ze werkt inmiddels als lerares en op school leerden zij en haar man elkaar dan ook kennen. Een mooi en romantisch verhaal en zo leuk om iemand te mogen volgen in verschillende fases van haar leven. Nu dus stond ik 's morgens op de stoep voor het vastleggen van de bruidsvisagie en het aankleden.

Four seasons in one day: Je kunt alles plannen op je trouwdag: behalve het weer, deze trouwdag begon zonnig, ging over in winderig en daarna regende het.
De trouwdag ging verder op de mooie trouwlocatie de Stadbroekermolen, met een first look in de tuin en aansluitend groepsfoto's en een romantische fotoshoot van het bruidspaar. Alles stond perfect gereed om in de mooie tuin te trouwen. Terwijl wij samen foto's maakten begon de lucht steeds meer te betrekken en opeens moesten we binnen 5 minuten snel naar binnen om te schuilen. Alle gasten liepen met een stoel of decoratie onder de arm. Opeens werd er niet buiten maar binnen getrouwd, in de graanzaal.

Een prachtige trouwceremonie in de sfeervolle graanzaal
Maar dat maakte het niet meer minder mooi. Een super mooie trouw ceremonie met live muziek, een speech van de vader van de de bruidegom en geloften die aan elkaar werden voor gelezen. Aansluitend was er een toost, maar geen taart. Wat jammer nou voor mij als zoetekauw :-).

Een borrel met verrassingsoptreden met leerlingen van school
Ik maakte foto's van de borrel en van een verassingsoptreden van de leerlingen van het bruidspaar, die Hey Jude speelden terwijl alle gasten meezingen. Vanuit de borrel ging ik richting de dinerzaal waar ik de mooi gedekte lange tafel fotografeerde. Ik installeerde mij in een ruimte naast de dinerzaal en terwijl ik at, maakte ik een same day edit, die tijdens de feestavond op een groot scherm getoond werd. Dit is altijd erg dankbaar werk, omdat er dan altijd allerlei mensen naar mij toe komen om mij te complimenteren met mijn werk.

Na een openingsdans en een korte impressie van de feestavond, zat deze bruidsreportage er langzaam op voor mij en nam ik afscheid van dit happy couple.


FAQ


Wat is betekent regen op je trouwdag ?

Regen op je trouwdag staat voor een gelukkig huwelijk als dus de Italianen en de Hindoestanen

Hoeveel tijd neemt de bruidsvisagie in beslag ?
De bruidsmakeup en het bruidskapsel nemen samen meestal circa 2,5 uur in beslag

Hoe maak je een foto van een waaiende bruidssluier ?
Een wapperende sluier in de wind is een musthave in trouwreportage. Je maakt hem met wat hulp van de wind en een assistent die de sluier omhoog gooit. Verder is het een kwestie van geluk hebben.

Wat als je geen bruidstaart wilt op je trouwdag ?
Heel simpel; dan sla je hem gewoon over. Net zoals dit bruidspaar. Zij kozen ervoor hun bruidsdiner wat vroeger te plannen en dit af te sluiten met een dessert in plaats van taart.

Waar maak je trouwfoto's als het regent ?
Een stukje flexibiliteit en creativiteit is genoeg om een mooie plek te vinden tijdens een regenbui. Onder een poort, binnen bij een groot raam of buiten onder een grote paraplu levert hele leuke trouwfoto's op.

 

Sjurlie heeft in juli 2023 onze bruiloft vastgelegd. Al in de vroegste fase van onze voorbereiding wisten we zeker dat we Sjurlie als fotografe wilden.
Dat vertrouwen is zeer terecht gebleken. Haar persoonlijke aanpak, inspelen op de wensen van het bruidspaar en haar ervaring zijn absolute pluspunten. Sjurlie voelt heel goed aan wat mooie en belangrijke momenten zijn en legt deze prachtig vast, en met oog voor (subtiele) details. Bovendien heeft ze ervoor gezorgd dat tijdens de feestavond al een fotocompilatie kon worden getoond, waardoor de avondgasten ook een goed beeld kregen van de ceremonie eerder die dag. Dat zorgde direct voor vele en leuke reacties van onze avondgasten.
Het trouwalbum dat Sjurlie in samenspraak met ons heeft samengesteld, is een fantastische, persoonlijke herinnering aan onze trouwdag. Ze heeft aan al onze verwachtingen meer dan voldaan!

(Gepubliceerd via google reviews)

Leveranciers

Trouwjurk Koonings Wedding Palace
Visagie Visagie Marlou
Videograaf Daan Rooijakkers
Trouwringen Goudsmid Atelier Peter Hennemann
Bloemwerk Ps byManon
Catering Leon Savelkoul
DJ Erido Events
Haar bruid Visagie Marlou
Pak bruidegom Suitsupply
Schoenen bruid Koonings Wedding Palace

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Sittard-Geleen: een romantisch huwelijk bij de Stadbroekermolen
Logo Sjurlie.nl