twee fotografen op je bruiloft in Limburg (4)

De voordelen van twee fotografen op je trouwdag

Second Shooter 

Steeds meer bruidsparen kiezen voor een tweede fotograaf. Dat is zeker geen overbodige luxe. Een tweede fotograaf levert jullie meer foto’s, meer diversiteit én meer bewegingsvrijheid op.

Twee standpunten

Op een bruiloft heb ik soms ogen achter in mijn hoofd, vier armen en twee camera’s nodig. Want, wat doe ik als de getuige iets grappigs zegt, iedereen lacht en ook bij de bruid de tranen over de wangen biggelen? Snel omdraaien en proberen een foto van de bruid en de gasten te maken? Nee, dan is het een geruststelling te weten dat mijn second shooter vastlegt wat de gasten doen. Zo kan ik me helemaal op het bruidspaar richten. De second shooter staat bijvoorbeeld boven aan de trap en maakt foto's van de lange sleep die over de tredes glijdt terwijl ik onder aan de trap fotografeer hoe de bruid afdaalt. Of ze bevindt zich hoog op het balkon om overzichtsfoto's van de ceremonie te maken. We fotograferen hetzelfde moment vanuit verschillende standpunten, vertellen hetzelfde verhaal op een andere manier. 

Twee locaties 

Terwijl ik jullie begeleid, neemt mijn tweede fotograaf rustig de tijd om plaatjes te schieten van de trouwlocatie met al haar bijzondere details en speelse elementen. Of ik blijf bij de bruid tijdens de getting ready en zij gaat met de bruidegom mee. Tijdens het aankleden en ook tijdens het arriveren van de gasten. Die foto's krijg je natuurlijk ook als je me alleen boekt. Terwijl ik tussen locaties switch, fotografeer ik alles achterelkaar. Met een tweede fotograaf blijf ik bij één van jullie. Jullie krijgen zo meer continuïteit en rust op deze dag. We fotograferen verschillende locaties op hetzelfde moment en vertellen een ander verhaal. 

 

Twee inzichten 

Vier ogen zien meer dan twee. Dat weet iedereen. Maar ze kijken ook op een andere manier. De trouwreportage schetst het verhaal van jullie bruiloft. Jullie spelen daarin de hoofdrol. Dan zijn er nog al die andere verhaallijnen die met jullie dag verweven zijn. Vanuit de achtergrond legt de tweede fotograaf die vast. Zo ziet ze bijvoorbeeld hoe het stel in de achtste rij elkaars hand vluchtig vastpakt tijdens de ceremonie en in gedachte even terug is op hun eigen bruiloft. Haar foto’s geven de reportage een extra dimensie. We fotograferen hetzelfde moment vanuit verschillende standpunten en vertellen een ander verhaal. 

Een bruiloft is een beleving die je deelt met mensen die je dierbaar zijn. Een speciale dag vol grote gestes die leeft van de kleine momenten. Met hun liefde, kracht en emoties zijn het de mensen die jullie dag speciaal maken. Jullie temidden van je familie en vrienden in een setting en samenstelling die nooit meer hetzelfde zal zijn, leg ik met mijn camera vast. Mijn second shooter ondersteunt en spiegelt mij hierin. Ze weet wat ik belangrijk vind, waar ik op let en zal in dezelfde stijl fotograferen. 

Eén creatieve stijl

Ik blijf verantwoordelijk voor het creatieve proces, van jullie eerste afspraak bij mij tot de nabewerking van de foto’s en het ontwerp van het trouwalbum.

Tweede fotograaf boeken

Jullie willen een second shooter boeken voor jullie bijzondere dag? Een hele dag of alleen een dagdeel? Dan raad ik jullie aan dit ruim van te voren aan te geven. Twee mensen in te plannen kan een uitdaging worden als het trouwseizoen als is gestart. 

 
Early bird actie
Neem contact op
Logo Sjurlie.nl