Bruidsfotograaf Brabant: bohemian bruiloft in een weiland

30.08.19

Bruidsfotograaf Brabant: Waarom trouwen op een boerderij zo romantisch is – tips en inspiratie voor een buitenbruiloft in een weiland.

Boerenbruiloften voor het ultieme buitengevoel. Nee, het is geen carnavalsklucht en de ouderwetse geruite tafelkleden zijn al lang van de tafels verdwenen Tegenwoordig kleuren veldboeketten rustieke houttafels. Het mag allemaal wat informeler.

Bruiloft op het platteland met een weilandceremonie

Niet iedereen heeft, zoals dit stel, een eigen boerderij met koeien en weilanden om hun bruiloft te vieren. Als je wel dat echte buitengevoel wilt op je speciale dag, ga dan op zoek naar een boerderij-locatie die bij jullie past. Je kunt natuurlijk ook midden in een veld staan en er een echt festival van maken, maar dan moet je veel plannen – denk aan vergunningen, toiletten, kleedruimtes, spantenten en foodtrucks.

Landelijke trouwinspiratie: ga je voor old-School of bohemian?

Je kunt het zo cliché maken als je wilt. Van lammetjes tussen de strobalen, vuurkorven en kant, tot hippe eikenhouten boomstambladen met veldboeketten en lampionnen. Misschien wil je zelfs de hooizolder inrichten als een romantische plek – want van bruiloft komt bruiloft. Of tover de oude boom om tot een echte familie-stamboom. Dit stel koos voor een moderne bohemian look vermengd met de bekende Brabantse gezelligheid. Als journalistieke fotograaf vind ik dit hemels. Het is romantisch, los, hartelijk, spontaan en het natuurlijke licht dat gedurende de dag verandert, biedt alle ingrediënten die ik nodig heb voor een fantastische trouwreportage.

Regenlaarsjes onder je bruidsjurk: dress-code voor een buitenreceptie in de wei

Nederland heeft soms natte zomers. Zelfs als de weergoden je zegenen met zonnig weer op je grote dag, kan de grond drassig zijn. Je wilt geen stiletto’s die wegzakken in het gras. Als je trouwt in een weiland, doe dan niet moeilijk over schoenen. Sandaaltjes en sneakers zijn ook prima – deze slimme bruid droeg sandalen met blokhakken. Of zorg ervoor dat er voor iedere gast een paar regelaarzen klaarstaat om het weiland in te lopen.

Deze blogpost maakt deel uit van de reeks 'Shirley licht een tipje van de sluier op'. Deze blogs heb ik voor jullie geschreven als leuk leesvoer vol tips en ideeën voor je grote dag, met name over waar en hoe je kunt trouwen.Kies eens iets anders en ga voor die charmante bruiloft in je eigen tuin, in een molen, op een wijngoed, of zoals dit bruidspaar deed, in een weiland.

Doordat Shirley onze verloving ook al fantastisch had vastgelegd, wisten we snel dat zij ook onze mooiste dag moest gaan vastleggen. En wauw, wat zijn we blij met het resultaat! Prachtige foto's die de emotie en sfeer van die dag perfect laten zien. Wij raden Shirley zeker aan!"

 Gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotograaf Brabant: bohemian bruiloft in een weiland
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300