Trouwfotograaf Maastricht: huwelijk bij Kasteel de Hoogenweerth Maastricht

03.08.19

Bruidsfotograaf Maastricht: trouwfoto's van een internationale bruiloft bij kasteel De Hoogenweerth in Maastricht


Afgelopen weekend mocht ik weer een bijzonder huwelijk fotograferen. Als bruidsfotograaf ben ik gek op internationale huwelijken. Ik vind het erg leuk om te zien hoe twee verschillende culturen zich met elkaar vermengen. In dit geval die van een bruid uit Bolivia en een bruidegom uit Friesland.

Rond half 1 arriveerde ik bij kasteel de Hoogenweerth voor het maken van de bruidsreportage, iedereen liep relaxt rond en hielp met het versieren van het kasteel en de ceremonieplek. Na een half uur ging ik richting de suite voor het maken van foto's van de visagie van de bruid, aansluitende kleedde zij zich aan, samen met haar moeder en schoonzus.

Het aankleden van de bruidegom verliep iets minder vlot (normaal gaat dit het snelst), er was namelijk een probleem met het knopen van de stropdas, er werden verschillende familieleden bij gehaald en uiteindelijk bleek een oom uit Bolivia de redder. De stropdas was gestrikt en het was tijd om naar beneden te gaan, naar de achtertuin, waarom onder een boom de trouwceremonie plaatsvond in het Nederland, Engels en Spaans. Een prachtige persoonlijke ceremonie, waarbij bruid en bruidegom elkaar toespraken.

Na het jawoord en de ringen, was het tijd voor feliciteren, toost en aansluitend was er een speech door beide ouders op de trappen van het kasteel. Daarna ging iedereen gezellig borrelen en maakte ik van spontane trouwfoto's van de wat er allemaal gebeurde. Sommige mensen zaten heerlijk aan het water te praten en keken en zwaaiden naar de bootjes die voorbij kwamen over de Maas.

Intussen was het alweer tijd voor de groepsfoto's geworden en aansluitend voor de trouwreportage / fotoshoot van het bruidspaar samen, die we rondom het kasteel maakte. Voor het diner maakte ik nog een foto van de complete groep met het bruidspaar erbij, vanaf het balkon.

Daarna ging het hele gezelschap aan tafel, onder de bomen aan een lange tafel, waar een shared diner plaatsvond, dat eindigde met een heerlijke naked bruidtaart.

Tijdens het diner bewerkte ik een serie foto's die op een tv scherm gepresenteerd werden, waarbij ik af en toe via whatsapp op de hoogte werd gehouden van fotogenieke momenten tijdens het diner. Als snel was het diner ten einde en ging de avond over in de feestavond en de openingsdans.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Maastricht: huwelijk bij Kasteel de Hoogenweerth Maastricht
Logo Sjurlie.nl