Bruidsfotograaf Kasteel Elsoo: een intieme septemberbruiloft in de Ridderzaal

08.09.23

Bruidsfotograaf kasteel Elsloo: een trouwfoto's van een intieme septemberbruiloft in de Ridderzaal met een lunch bij Van der Valk Urmond

Op redelijk korte termijn werd ik door dit bruidspaar gebeld met de vraag of ik hun trouwdag wilde vastleggen. Het ging op een mini bruidsreportage van 3 uurtjes, startende met de aankomst van de het bruidspaar bij kasteel Elsloo, de aansluitende trouwceremonie in de Ridderzaal, een aantal groepsfoto's, een romantische fotoshoot samen in het park en ter afsluiting een lunch hotel Van der Valk in Urmond.

We spraken af dat we samen even zouden videobellen, zodat zij niet extra langs hoefden te komen. Dat was geen probleem, bruidsparen boeken mij wel vaker via een videocall. Je krijgt op deze manier snel een goed gevoel je bij elkaar past als bruidspaar en fotograaf. Ook laat ik via videocalls vaak trouwalbums zien en ik stuur klanten intussen dan via Whatsapp voorbeelden van eerdere reportages op dezelfde locatie. Ze waren gelijk enthousiast en boekten me.

Op het afgesproken tijdstip was het heerlijk weer op het moment dat ik aan kwam rijden bij kasteel Elsloo. Samen met de familie en de ambtenaar wachtte ik op de aankomst van het bruidspaar. Kort gaf ik hun een aantal kleine aanwijzingen die het maken van de foto's tijdens de ceremonie verbeteren. Daarna ging ik snel de smalle trappen op richting de Ridderzaal, om hier in een hoekje mijn fototas neer te zetten en mijn belichting te meten.

De ridderzaal is qua licht een zeer mooie trouwzaal, maar hij is zeer niet eenvoudig op een zonnige dag. Ik zette de ramen open, omdat het nogal warm was. Het was maar goed dat ik dit gedaan had, want de bruidegom moest zijn voorhoofd afvegen van de warmte. Het bruidspaar zat exact in de lichtstraal van de zon, die door de prachtige oude ramen naar binnen scheen. Voor mij dan ook een uitdaging om het bruidspaar mooi uit de lichten en het publiek ook mooi te fotograferen. Omdat de zaal zo klein is, het hier lastig om je onopvallend te bewegen, de getuigen zitten rondom naast het bruidspaar en de ambtenaar staat achter te tafel, dus het is een beetje aanpassen en hurken en je soms small maken, maar uiteindelijk is het een prachtige intieme trouwzaal.

Na een leuke fotoshoot van het bruidspaar en de zonen van de bruidegom, reed ik naar Urmond om daar het begin van de trouwlunch en de toost vast te leggen. Al snel waren de 3 uurtjes voorbij en was het voor mij tijd geworden om afscheid te nemen.

Inmiddels heb ik het hele trouwreportage bewerkt en aan het bruidspaar getoond. Nu dus tijd om een klein trouwblog te schrijven over deze bruiloft.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotograaf Kasteel Elsoo: een intieme septemberbruiloft in de Ridderzaal
Logo Sjurlie.nl