Creatieve en spontane trouwfotografie bij kasteel Groot Buggenum in Grathem

23.09.23

Bruidsfotograaf Noord Limburg: creatieve en spontane trouwfoto's tijdens een internationale herfstbruiloft in kasteel Groot Buggenum

Een Amerikaans-Duitse bruid en een Nederlandse bruidegom. Twee super spontane mensen die elkaar toevallig ontmoeten op een datingapp, afspreken in Venlo en dan spontaan verliefd worden! Hoe mooi is dat ?

Hoe de trouwdag begon voor mij als bruiloftsfotograaf

Nou, wat nog mooier is dat ik de trouwreportage mocht maken. Om 12 uur arriveerde bij het mooie kasteel Groot Buggenum, alles werd buiten in gereedheid gebracht voor een buiten trouwceremonie in herfstsferen. Donkerrode Asters, witte klapstoeltjes, iedereen was druk in de weer terwijl ik met mijn camera trolley richting de ingang sjeesde om naar de bibliotheek te gaan, een prachtige ruimte waar de bruid, haar zus en moeder werden opgemaakt en hun haar gedaan kregen. Het was een gezellige bedoening, de enthousiaste Amerikaanse moeder die kletste, de visagiste die druk bezig was met het mooi maken van de bruid.

Ook het "getting ready" van de bruidegom vergat ik niet te fotograferen

En dus ging ik even tussen de bedrijven door richting de feestzaal, waarboven zich een ruimte bevond waar de heren zich omkleedden. Ook leuk om even vast te leggen. Het aankleden van de bruidegom, het omdoen van zijn strik en het aanbrengen van de manchetknopen. En zoals altijd staat er wel iemand met zijn telefoon op Youtube te kijken hoe je een stropdas strikt.

Het grote moment was bijna aangebroken

Voor mij althans altijd een belangrijk moment: vader die zijn dochter voor het eerst in haar trouwjurk ziet. Ik moest echter ontzettend lachen toen vader de kamer binnen stapte met de opmerking "dad calling for duty!". Geen tranen dus deze keer. Ik maakte me snel uit te voeten naar de ceremonieplek. Legde mijn camera's buiten beeld, stelde me voor aan de ambtenaar en daar kwam ze... de bruid tussen haar vader en moeder aangewandeld door de boog van de kasteeltuin. Een mooi en emotioneel moment. Net als de hele trouwceremonie trouwens. Die werd afgesloten met een een kus en de ringen, waarna het bruidspaar naar de toren van het kasteel ging om de klokken te luiden.

Geen bruidstaart op de bruiloft

Dit bruidspaar at samen een oester en had een hartig buffet geregeld. Iedereen ging gezellig borrelen, we maakten nog een foto van de complete groep gasten met het bruidspaar op de trappen van het kasteel en de daarna gingen we samen op pad voor de bruidsfotoshoot. Deze maakte in rondom het kasteel tussen de appelboomjes.

Een grote serie groepsfoto's in stijl

Bij een grote internationale bruiloft komen mensen bij elkaar die je nooit op deze plek en in deze combinatie zult samen zien. Dan is het maken van groepsfoto's natuurlijk een belangrijk onderdeel. Hier nam ik dan ook uitgebreid de tijd voor. Vooral erg mooi was de foto van de bruid met alle bruidsmeisjes die alleen een donkerrode jurk droegen in herfstijl.

Regen op je bruiloft, dat brengt geluk

Een waren en een paar druppels regen, maar dat vond niemand een probleem. iedereen ging gezellig zitten keuvelen onder de parasols en aansluitend ging de avond heel snel. Het diner begon, er waren speeches (ik werkte aan een same dag edit voor tijdens de feestavond) en tijdens het dessert werd de feestzaal omgebouwd voor een knallende openingsdans, met aansluitend het traditionele gooien van het bruidsboeket.

Leveranciers

Trouwjurk Lovely Lady Bruidsboutique Waalwijk
Visagie Anja Pyranja
Trouwringen Rauschmayer
Trouwlogo Made for Moments
Trouwambtenaar Jacqueline Coolen
Schoenen bruid ASOS Online
Pak bruidegom Suits by Queen Eindhoven
Haarspeld bruid Amazon
Bloemwerk Groenatelier Joyce Willems
Catering Smaakvol Catering
DJ Twan Vennix reflex dj shows Eindhoven
Feestlocatie Kasteel Groot Buggenum
Haar bruid Anja Pyranja

Reactie plaatsen

Geen reacties
Creatieve en spontane trouwfotografie bij kasteel Groot Buggenum in Grathem
Logo Sjurlie.nl