Mediterrane Huwelijksfotograaf: Destination Wedding Beiroet

30.09.23

Mediterrane Huwelijksfotograaf: 1001 sprookjes in Destination Wedding Beiroet

Stap binnen in mijn mediterrane huwelijksavontuur met foto's die verhalen vertellen van herinneringen die worden gecreëerd. Een blogpost met een persoonlijk tintje, vol tips en inspirerende ideeën voor een idyllische Destination Wedding Middellandse zee. 

Mooiste trouwlocatie aan de Middellandse Zee

M.’s gezicht verschijnt op mijn scherm, en onmiddellijk weet ik dat dit niet onze wekelijkse ‘what have you been up to’-videocall is. In gedachten ben ik even terug op die eerste vlucht terug van Beiroet naar Amsterdam, jaren geleden, toen had ik M. ontmoet: sprankelend, vrolijk en single. Ik zat in dat vliegtuig met vlinders in mijn buik, verliefd op Beiroet zoals je alleen verliefd kunt worden op een stad. Door de eindeloze vertraging van de vlucht kreeg ik de kans M. en haar Beiroet een beter te leren kennen. Het had zo moeten zijn! Stilletjes beloofde ik mijzelf om ooit in Beiroet een bruidsreportages te doen, op wat voor mij de mooiste mediterrane trouwlocatie is. Ik kijk weer naar mijn scherm en hoor ik haar zingen: “Shirley, I’m getting married!”

Jawoord in de schaduw van mediterrane zon

Zo gaat dat met je hart volgen. Onverwachte avonturen op onbekende plekken. M. volgde haar hart, werd hopeloos verliefd, en niet veel later belde ze me met het mooie nieuws dat ze verloofd was. Nu, meer dan een jaar verder, sta ik hier in mijn geliefde Beiroet, om haar bruiloft vast te leggen (terwijl het zweet over mijn rug loopt). Gelukkig waait er een zachte bries hier in de groene bergen van Beiroet.

Tip: laat alleen emoties de lucht vullen, niet de zinderende hitte van de zon. Als je in zonnige, zuidelijke landen gaat trouwen, zoek dan een locatie in de bergen of aan de kust, of op zijn minst ergens waar een verkoelende wind waait. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over uitgelopen make-up, doorweekte overhemden of flauwvallende gasten.

Destination wedding Beiroet

Een Libanees huwelijk is echt een ander feestje. Het proeft als een cocktail van zoete mediterrane smaken met een flinke scheut 1001-nacht om het wat spannender te maken. En, eerlijk gezegd, gaat er nooit iets volgens plan. Zelfs een bruiloft niet. Tijdens de “getting ready” heeft iedereen alle tijd om zijn innerlijke superster te laten schijnen. M’s Audrey Hepburn kapsel is een klein meesterwerk en ze kan zo op de poster van “Breakfast at Tiffany’s”. Ik kijk mijn ogen uit; ik kan gewoon niet stoppen met het vastleggen van deze schitterende momenten.

Mediterrane huwelijkstraditie: een idyllische, gastvrije en culinaire beleving

Hier in Beiroet wordt idylle met open armen ontvangen. De Libanese cultuur leeft van gastvrijheid, dat ervoer ik al toen ik met open armen in de familiekring van mijn lieve vriendin werd ontvangen. Vandaag straalt diezelfde warmte. Haar broer, een internationaal bekende event-stylist, heeft een bruidsdecor gecreëerd dat de hippe persoonlijkheid van zijn zusjes uitstraalt. De warme herfsttinten en zacht gekleurde veren voegen dat ontspannen, laisser-faire tintje toe, waardoor de sfeer romantisch en onmiskenbaar Libanees is. Intussen word ik verwend met eten. De hele dag door de lekkerste hapjes en drankjes – je moet alles proeven – en ’s avonds dansen op warme oosterse klanken.

Tip: ’s Lands wijs, ’s lands eer. Open je hart, je geest en je bruiloft voor de bruiloftstradities van de mediterrane cultuur. Laat de Nederlandse teugels los en beleef ieder moment alsof je alle tijd van de wereld hebt: je haar en make-up, de gastvrijheid, de lekkere hapjes, het mooie licht,  warmte van de mensen en de zonnestralen. Kies je voor een destination wedding in zuidelijke landen, laat je dan meenemen door een wervelwind van geuren, smaken, kleuren en tradities.

Deze blogpost maakt deel uit van de reeks 'Shirley licht een tipje van de sluier op'. Deze blogs heb ik voor jullie geschreven als leuk leesvoer vol tips en ideeën voor je grote dag, met name over waar en hoe je kunt trouwen. Ga voor meer tips over trouwen in de herfst naar luxe herfstbruiloft of klik voor inspiratie op  kasteel Groot Buggenum of kasteel Daelenbroeck

Topnotch pictures! So talented, great photo-ideas and content creation. Creativity is the key success and Sherly definitely has it.

(Gepubliceerd via Google reviews)

 

Leveranciers

Trouwjurk Steffy Gemayel
Bruidstaart Cakes & Cookies
Trouwlocatie Telegraphe de belle Vue Bhamdoun
Haarspeld bruid BBloomed
Bloemwerk Rosy Farra

Reactie plaatsen

Geen reacties
Mediterrane Huwelijksfotograaf: Destination Wedding Beiroet
Logo Sjurlie.nl