Bruidsreportage op het Limburgse Wijngoed: Wijnkoopers Thiessen in Maastricht

26.06.19

Bruidsfotograaf Maastricht: Ontdek de charme van een stadswijngaardbruiloft - tips en inspiratie

Eerder had ik al een hot-insider-tip gedeeld: trouwen op een wijngoed (https://sjurlie-bruidsreportages.nl/blog/trouwfotos-bij-wijngoed-sint-martinus-in-vijlen). Ik begrijp dat dit niet voor iedereen even praktisch is: hoge hakken zijn een no-go - wel hilarisch voor mij als fotograaf - en je kunt er niet met een groot gezelschap feesten. Daarom vertel ik jullie in dit blog meer over een prachtig compromis: de stadswijngaard Thiessen in Maastricht

De veelzijdigheid van een stadswijngaard

Een stadswijngaard? Kan dat echt, hoor ik je denken. Niet alleen bestaat de wijnkoperij al meer dan 300 jaar, het is ook nog eens een officiële trouwlocatie. Het bruidspaar in deze reportage geeft elkaar het ja-woord in de elegante orangerie van het eeuwenoude stadspand. Het natuurlijke licht zorgt voor spannende foto’s, terwijl het glas je beschermt tegen de weersomstandigheden. Vervolgens leidt de weg naar de ommuurde stadstuin met zijn eigen wijngaard om te borrelen en kleuren we even buiten de lijntjes als we het pand verlaten voor een rondje door de historische binnenstad van Maastricht. Alles is mogelijk, en die spontaniteit is heerlijk.

Het thema wijngaard op jullie bruiloft

Hier geldt eveneens: overdaad schaadt. Deze historische locatie is meer dan een decor; het is bijna een statement dat weinig styling nodig heeft. Als de muren konden praten, zouden ze de hele dag fantastische verhalen vertellen. Schoonheid zit in de houten wijnvaten, de groene wijnbladeren en de lage zalen met gewelfd plafond. De sfeer van hun tijdloze elegantie weerspiegelt de kracht van jullie liefde. Hier kun je persoonlijkheid toevoegen met een dresscode of je laten inspireren door dit bruidspaar, dat ervoor koos hun ceremonie door een goede vriend te laten leiden. Persoonlijker kan het niet worden.

Voor wie is een wijngaardbruiloft in een stadspand

Ideaal voor bruidsparen die moeilijk kunnen kiezen of voor degenen die in de winter willen trouwen. Je kunt je grote dag geheel naar eigen wens inrichten, wat het voor mij als fotograaf nooit saai maakt. Er is veel variatie in achtergronden en altijd wel iets te doen: een vleugje natuur, wijn van eigen bodem, een wijnproeverij en natuurlijk een rondleiding door het historische pand en de wijnkelders.

Deze blogpost maakt deel uit van de reeks 'Shirley licht een tipje van de sluier op'. Deze blogs heb ik voor jullie geschreven als leuk leesvoer vol tips en ideeën voor je grote dag, met name over waar en hoe je kunt trouwen. Kies eens iets anders en ga voor die charmante bruiloft in je eigen tuinin een molenin een weiland  of zoals dit bruidspaar deed, op een wijngoed. 

"Met het fotoboek van Sjurlie in de hand hebben we een mooie herinnering aan onze trouwdag in handen. De vele bijzondere momenten wist ze op een perfecte manier in beeld te brengen zonder te verzanden in "standaard" opnames. We zien beelden terug die we zelf hebben gemist. Wij kunnen haar van harte aanbevelen. Sjurlie, dank je wel."

(Gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding)

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsreportage op het Limburgse Wijngoed: Wijnkoopers Thiessen in Maastricht
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300