Fotograaf bruiloft Limburg: een romantische gay wedding kasteel Vaalsbroek

24.02.24

Bruiloft fotograaf Limburg: een romantische gay wedding bij kasteel Vaalsbroek

Afgelopen zaterdag mocht ik de bruiloft van mijn voormalige buurjongen fotograferen. Enige maanden geleden ontving ik van hem een email dat hij ging trouwen met zijn vriend en dat zij op zoek waren naar een trouwfotograaf in Limburg. Zo kwamen ze bij mij uit en vervolgens ook bij mij thuis, waar we een heel leuk gesprek hadden waarna ze mij boekten als hun bruidsfotograaf.

Ik belde het bruidspaar vooraf nog even op om alle details van hun trouwdag door te nemen

Afgelopen zaterdag was de grote dag aangebroken. Een aantal dagen ervoor hadden we nog even gebeld om alle details door te nemen. ik bespreek dan dingen zoals: aan welke hand dragen jullie je trouwring, komen jullie samen binnen of met jullie moeder of vader en zijn er nog bijzonderheden tijdens de trouwceremonie die voor mij van belang zijn. Dat alles noteerde ik.

Zaterdag arriveerde ik om 12 u bij Bilderberg kasteel Vaalsbroek

Het was er nog rustig en ik startte met het fotograferen van het aankleden, de visagie (zij hadden Visagie Marlou geboekt) en het kappen van hun haar. Dat was erg leuk en gezellig. Er werd gekletst, ik legde de sfeer en de details vast en inmiddels was Kim (een goede vriendin en mijn second shooter vandaag) ook gearriveerd. We hadden afgesproken dat zij vandaag allerlei zaken zou fotograferen waar ik niet aan toe kwam.

Something blue met een blauw lintje met de trouwringen van opa en oma er aan

De moeder een van de bruidegommen kwam ook nog even naar de bruidssuite en dat leverde een emotioneel moment op, zij had de trouwenringen van de opa's en oma's van beide kanten met een blauw lintje verbonden in het kader van something blue. Dit gaf zij aan haar zoon. Hij deed dit vervolgens in de binnenzak van zijn trouwpak.

Trouwfoto's maken in de kasteeltuin van kasteel Vaalbroek

Toen beide heren helemaal klaar waren (ze zagen er geweldig uit in hun trouwpakken) begonnen we met het maken van de trouwfoto's, een aantal foto's maakte ik in het hotel en daarna ging ik verder op de oprijlaan van het kasteel en aansluitend in de prachtige groene tuin. Ik hoefde eigenlijk weinig aanwijzingen te geven. Wat straalde de liefde van deze twee jongens af! Zo leuk en lief waren zij tegen elkaar. Na een dik half uur foto's maken ging een van beide terug naar hotelkamer om zijn tenue aan te trekken (beiden hem elkaar leren kennen op het werk). Intussen werd op de binnenplaats door de collega's geoefend voor het defilé met sabels.

Een bruidegom die vroeger graag Sisi keek en volgens zijn man lijkt op het mannetje van Up

Al gauw was het tijd voor de mooie trouwceremonie. In een volle zaal met uitzicht over de vijver van het kasteel gaven de twee heren elkaar na het voorlezen van de vow's het ja woord, waarna de ringen werden uitgewisseld. Het verhaal van de kennismaking was erg leuk om naar te luisteren, de verliefdheid op het schip, die in de eerste instantie geheim moest worden gehouden en daarna de leuke verhalen over hun reizen en de vele vriendschappen, maar ook de grappige verhaal over dat een van beide vroeger zo graag naar Sisi keer terwijl de ander hem vergelijk met het Mannetje uit de Disneyfilm up. Dat maakte dat het uur voorbij vloog.

Een erehaag van sabels op de binnenplaats van het kasteel

En zo stonden Kim en ik klaar voor het fotograferen van het naar buiten komen van de heren hun wandeling door de sabelhaag van collega's. Aansluitend zou er een fles champagne gesabreerd worden. Ik had Kim gevraagd de "standaardfoto" te maken, zodat ik eens een ander standpunt kon proberen. Het liep echter even wat anders met het sabreren en na 3x proberen vloog de dop er af zonder een druppel champagne in het rond te laten spuiten.

Een enorme hartvormige bruidstaart aangesneden met een sabel

Tijd om de enorme hartvormige bruidstaart aan te snijden vol met frambozen (die uiteraard door mij persoonlijk getest werd). Na een toost met korte speech was er een gezellige borrel. De middag vloog om en ik haalde snel mijn laptop van de hotelkamer, om als verrassing een same day edit te doen.

De leukste trouwfoto's op een beamer tijdens het trouwdiner

Tijdens het trouwdiner, werden 40 van mijn trouwfoto's op een beamer getoond. Dit vonden zij een erg leuke verrassing. Terwijl we zelf ook verwend werden met heerlijk eten, bewerkte ik foto's. Af en toe liep ik weer de zaal in om een speech of een gang van het diner te fotograferen.

Elke gast werd genoemd in de speech van dit bruidspaar

Na een speech van het bruidspaar waarin werkelijk elkaar gast persoonlijk genoeg werd met een annekdote, begon het dansfeest met saxfonist en dj. Om 11 uur rondde ik deze geweldige trouwdag af en reed tevreden naar huis.

Leveranciers

Visagie Visagie Marlou
Trouwlocatie Bilderberg kasteel Vaalsbroek

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf bruiloft Limburg: een romantische gay wedding kasteel Vaalsbroek
Logo Sjurlie.nl