Trouwfotograaf Limburgs Wijngoed: Wijndomein Sint Martinus in Vijlen

27.08.22

Trouwen wijngaard Limburg: bruidsfotograaf in Vijlen: Ontdek hoe romantisch en fotogeniek een wijngaardbruiloft is - tips en inspiratie om bourgondisch te genieten 

Stel je voor: rijen met weelderige wijnranken, glooiende heuvels die met de seizoenen veranderen, krekelconcerten en een avondzon die het landschap kleurt. Nee, ik leef niet als een god in Frankrijk; ik leef als een godin in Limburg. Het is nog een insider tip om te trouwen in een wijngaard, maar als journalistieke fotografe die net iets anders te werk gaat, ben ik al fan. In deze blogpost neem ik je mee naar een wijngaardbruiloft en deel ik tips en inspiratie voor jouw onvergetelijke dag.

De romantiek van een wijngaardbruiloft

Een wijngaardbruiloft biedt intimiteit in een warme en gastvrije sfeer. Laat je inspireren door de foto's van dit Belgische bruidspaar dat koos voor chique met rustieke charme op Wijndomein St. Martinus in Vijlen. Ze wilden genieten van heerlijke wijnen in een persoonlijke setting. Ze wilden hun trouwdag met veel plezier en gezelligheid vieren met hun meest dierbare familie en vrienden. En dat gevoel straalt van de foto's af.

Culinaire verwennerij in de buitenlucht

Trouwen tussen de wijnranken is de ultieme Bourgondische beleving. Geniet met al je zintuigen van de omgeving, de geuren, de smaken en elkaar. Denk aan kaasplankjes, een toost met bubbels van eigen bodem en een wijnproeverij terwijl jullie urenlang natafelen. Als je kiest voor een wijngaard, kies je voor genieten in de buitenlucht. Mocht het weer even niet meewerken, dan kun je met een klein gezelschap altijd naar binnen

Seizoensbruiloften

Het maakt niet uit of je een zomerbruiloft, lentebruiloft of herfstbruiloft verkiest, want elk seizoen heeft zijn eigen charme. Omdat wijnranken het beste op hellingen gedijen, kun je in de wijngaard de schoonheid van het omringende landschap in volle omvang ervaren. Zo lijkt zelfs het bescheiden terras opeens oneindig groot. Geen enorme feestzaal, maar wel een enorm gevoel van vrijheid door de adembenemende vergezichten.

Voor wie is een wijngaardbruiloft

Perfect voor bruidsparen die het informeel willen houden, met een vleugje chic en zonder veel poespas. Dit Belgische bruidspaar had een casual-chique dresscode voor dat zomerse, laisser-faire. Je waant je op een buitenlandse bruiloft, maar zonder de logistieke rompslomp. Het Limburgse heuvelland heeft verschillende prachtige wijndomeinen. Naast St. Martinus en Wijngoed Fromberg is er Wijnkoopers Thiessen in het hart van Maastricht. Wijnkoopers Thiessen biedt een bevallig boeket van stadse flair en een klein wijngoed. 

Deze blogpost maakt deel uit van de reeks 'Shirley licht een tipje van de sluier op'. Deze blogs heb ik voor jullie geschreven als leuk leesvoer vol tips en ideeën voor je grote dag, met name over waar en hoe je kunt trouwen. Kies eens iets anders en ga voor die charmante bruiloft in je eigen tuin, in een molenin een weiland of zoals dit bruidspaar deed, op een wijngoed.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Limburgs Wijngoed: Wijndomein Sint Martinus in Vijlen
Logo Sjurlie.nl