Huwelijksfotograaf bij top trouwlocatie kasteel de Hoogenweerth in Maastricht

15.07.22

Bruiloft in top trouwlocatie Kasteel de Hoogenweerth

De bruid ken ik van stal, toen onze paarden nog in dezelfde gang stonden. Ze weet dat ik een spring in het veld ben en je met mij paarden kunt stelen, maar niet letterlijk natuurlijk! Ik fotografeer zoals ik leef en die spontaniteit was precies wat zij en haar aanstaande man zochten in een huwelijksfotograaf. Het moest een zonnige zomerbruiloft worden op het luxe landgoed Kasteel de Hoogenweerth. Ik werd geboekt voor de fotoreportage en het ontwerp van het trouwalbum. 

Nog net voor het middaguur arriveerde ik in de gigantische bruidssuite van het kasteel. De dames hadden zich in de Bride-Suite geïnstalleerd. Een kamer gevuld met tassen, make-up, stijltangen, champagne, gegiechel, getut en een beetje zenuwen. Terwijl de bruidsmeisjes de laatste knoopjes van de trouwjurk dicht maakten, trok mama nog even de kanten cape recht en hielp haar dochter bij het strikken van de spitse Prada muiltjes. Ik vloog via de badkamer naar de Groom-Suite. Hier trof ik de bruidegom en zijn groomsmen aan in hun onderbroek. Heel relaxed en ongedwongen kleedden zij zich aan. Terwijl zijn vrienden lachend toekeken hielp de ceremoniemeester de bruidegom met zijn strik. 

Even een momentje voor elkaar. In de bloementuin wachtte de bruidegom op zijn bruid. First-looks spreken boekdelen. En de bruidegom was sprakeloos toen hij zijn bijna echtgenote in haar bruidsjurk zag. Terwijl ze haar gelofte voorlas, kon de altijd lachende bruid haar tranen niet meer inslikken. Dankbaar dat ik deze ontroerende herinnering voor haar mocht vastleggen. De gasten en getuigen hadden intussen plaatsgenomen op de witte klapstoeltjes voor het kasteel. Ik keek naar de bruidsmeisjes, die allemaal hetzelfde gekleed waren. Heerlijk! Ik dacht even dat ik een Amerikaanse bruiloft stond te fotograferen. 

Geen traditionele huwelijksvoltrekking voor dit trendy koppel maar een persoonlijke ceremonie geleidt door een goede vriendin. Met de ringen vers aan de vingers daalde het bruidspaar af voor taart en toost aan de statafeltjes naast de Maas. Op deze zonovergoten dag lijkt deze huwelijkssetting wel de Franse Riviera. Ik nam het bruidspaar mee naar het zwembad van het hotel voor een just-the-two-of-us shoot. Speels bungelen hun voeten in het koele water. Nog even een paar actie-kiekjes van de feestelijke maaltijd en mijn dag zat er alweer op.

In een woord perfect! Van de start tot het eind heeft Shirley de dag perfect weten vast te leggen. Zeer mooie en spontane foto’s. Als we het trouwboek openen gaan we altijd terug naar het moment.

(Geplaatst op de website van the Perfect wedding)

Reactie plaatsen

Geen reacties
Huwelijksfotograaf bij top trouwlocatie kasteel de Hoogenweerth in Maastricht
Logo Sjurlie.nl