Waarom twee fotografen op je bruiloft ?

20.01.23

Waarom kies je voor een tweede trouwfotograaf?

Je bruiloft vier je met mensen die je dierbaar zijn. Al jarenlang zorg ik ervoor dat je de kleine en grote verhalen van die dag iedere keer als je door het trouwalbum bladert opnieuw beleeft. In 2022 jaar heb ik voor het eerst vaker samengewerkt met een tweede fotograaf. En dat bevalt prima.

Het grootste voordeel van Kim, mijn second shooter, is natuurlijk dat we ons kunnen opsplitsen. Dat was te verwachten. Wat ik niet had verwacht, is de extra ruimte die zij creëert voor mij en het bruidspaar. Zo kan ik meer met jullie in het moment zijn. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een tweede fotograaf brengt meer rust in je dag.

Op je trouwdag gebeurt er enorm veel tegelijkertijd én er zijn altijd dingen die eigenlijk helemaal niet hadden mogen gebeuren. Kies je voor twee fotografen, dan kies je voor meer ruimte en tijd. 

Drie redenen voor twee fotografen

Twee perspectieven  

Hetzelfde moment vanuit verschillende standpunten en hetzelfde verhaal. Foto’s van de sleep die over de trap glijdt en een foto van de bruid die recht op de fotograaf afkomt. Taart aansnijden van de zijkant en van voren. Een close up vanaf de zijlijn terwijl de hoofdfotograaf de groepsfoto maakt. Door deze verschillende perspectieven zie je de beweging en dynamiek terug, die je ook tijdens je bruiloft voelde.

Twee locaties

Verschillende momenten op verschillende locaties en een ander verhaal. Meestal begint de trouwreportage met de getting-ready. Een fotograaf blijft bij de bruid en de ander gaat met de bruidegom op pad. Of de ene fotografeert hoe de bruid naar de ceremonie wordt begeleid terwijl de ander de aankomst van de bruidegom vastlegt. Vooral als de trouwlocatie groot is en verschillende verdiepingen heeft, kan een tweede fotograaf vanaf een afstand werken, terwijl de hoofdfotograaf bij het bruidspaar is. We splitsen ons op. Het gaat om twee momenten die één fotograaf nooit tegelijkertijd vast kan leggen.

Twee inzichten

Hetzelfde momenten op dezelfde trouwlocatie en een ander verhaal. Een fotograaf blijft bij het bruidspaar om jullie tijdens de belangrijke momenten spontaan in beeld te brengen. De tweede loopt rond tussen de gasten en vertelt al die andere verhalen die met jullie trouwdag verweven zijn. Bijvoorbeeld hoe vader en moeder even in elkaars hand knijpen, of hoe een klein jongetje zijn speelgoedkonijn heel voorzichtig naast hem op de stoel neerlegt. Tijdens de feestavond is het licht vaak schitterend. Terwijl de ene de gezichten goed belicht fotografeert, beweegt de ander zich door de ruimte om creatieve lichteffecten vast te leggen.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Waarom twee fotografen op je bruiloft ?
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300