Twee daagse trouwreportage in het gemeentehuis van Maastricht en bij bistro Die Twie in Bemelen

31.05.24

Een bijzondere bruiloft in Maastricht en Bemelen: bij het gemeentehuis op de markt & Bistro Die Twie

Als bruidsfotograaf had ik het voorrecht om een prachtige tweedaagse bruiloft in Maastricht en Bemelen vast te leggen. Deze bijzondere gebeurtenis begon met de wettelijke huwelijksceremonie op vrijdag in het historische gemeentehuis van Maastricht, waar de hoge plafonds, sierlijke kroonluchters en imposante trappen een elegante en romantische setting creëerden. De ceremonie werd gevolgd door een feestelijke receptie bij Bistro Die Twie in Bemelen op zaterdag. In deze blog wil ik je meenemen door deze magische dagen en de spontane, journalistieke momenten die ik mocht vastleggen.

Dag 1: wettelijk huwelijk in het gemeentehuis van Maastricht

De eerste dag van deze betoverende bruiloft begon onder een mix van regen en zon, wat een bijzondere sfeer toevoegde aan de dag. Ondanks het grillige weer straalde de liefde tussen het bruidspaar en de warmte van hun geliefden overtrof alle weersomstandigheden. De ceremonie vond plaats in het historische gemeentehuis van Maastricht, waar de hoge plafonds, sierlijke kroonluchters en imposante trappen een elegant decor vormden voor de huwelijksgeloften.

Voorbereidingen in Bemelen

De dag begon met de voorbereidingen van de bruid en bruidegom thuis in Bemelen, omringd door vrienden en familie, zowel lokaal als internationaal. Ondanks de regen buiten was de sfeer binnen warm en vol opwinding. De bruid straalde in haar prachtige klassieke trouwjurk, terwijl de bruidegom zijn elegante pak droeg met een glimlach die de zon deed schijnen, zelfs op de meest regenachtige dag.

De trouwceremonie

Geleid door de vriendelijke en professionele trouwambtenaar Antoinette Stille, werden de geloften van liefde en toewijding uitgewisseld te midden van een mengeling van zonnestralen en regendruppels die door de ramen van het gemeentehuis vielen. Het weer mocht dan onvoorspelbaar zijn, maar de liefde tussen het bruidspaar en de warmte van hun geliefden waren constant en onwrikbaar.

Erehaag met rijst

Na de ceremonie vormden vrienden en familie een prachtige erehaag buiten het gemeentehuis. Terwijl het bruidspaar door de erehaag liep, werden ze omringd door liefde en gelukwensen. Als een teken van voorspoed en vruchtbaarheid werd er rijst gegooid, wat een betoverend en traditioneel element toevoegde aan de viering.

Dag 2: receptie bij Bistro Die Twie in Bemelen

Op zaterdag verzamelden vrienden en familie zich bij Bistro Die Twie in Bemelen voor een feestelijke receptie. De sfeervolle locatie bood beschutting tegen de af en toe neervallende regen, terwijl de zon af en toe doorbrak en voor een prachtige ambiance zorgde.

Receptie

De receptie was gevuld met lachen, knuffels en gelukwensen terwijl gasten genoten van heerlijke hapjes en drankjes. Het bruidspaar straalde te midden van hun geliefden, genietend van de warme sfeer en het gezelschap van hun internationale vrienden en familieleden.

Bruidstaart van patisserie Peter Lemmens

Een van de hoogtepunten van de dag was het aansnijden van de prachtige bruidstaart, verzorgd door Peter Lemmens. Deze zorgvuldig ontworpen taart was niet alleen een lust voor het oog, maar smaakte ook nog eens verrukkelijk. Het bruidspaar sneed de taart aan te midden van applaus en felicitaties.

Professionele bruidsfotografie

Als bruidsfotograaf had ik het voorrecht om alle emotionele en prachtige momenten van deze bruiloft vast te leggen. Mijn benadering van spontane en journalistieke fotografie stelde me in staat om de echte emoties en verbindingen tussen het bruidspaar en hun dierbaren vast te leggen, van de intieme momenten tijdens de voorbereidingen tot de vreugdevolle vieringen tijdens de receptie. Mijn doel was om niet alleen foto's te maken, maar om een verhaal te vertellen dat de liefde en het geluk van deze bijzondere dag weerspiegelt. Met mijn oog voor detail en gevoel voor timing heb ik ervoor gezorgd dat elk moment, groot of klein, voor altijd werd vastgelegd in tijdloze beelden waar het bruidspaar nog vele jaren van kan genieten.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Twee daagse trouwreportage in het gemeentehuis van Maastricht en bij bistro Die Twie in Bemelen
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300