Bruidsfotografie Maastricht: stijlvol huwelijk bij kasteel de Hoogenweerth

22.08.22

Bruidsfotograaf Maastricht: Een zomerbruiloft op een Limburgs kasteel? Kies het kleurenpalet dat bij jullie past

Groene eikenbladeren als symbool van onvergankelijke liefde, witte bloemen en linten voor de puurheid van het stel en eikeltjes voor overvloed en een vruchtbaar huwelijk. Een passendere symboliek kun je je niet wensen in de bruidskrans. In deze blogpost geef ik je tips hoe een goed gekozen kleurenpalet kracht geven aan de mooie momenten van je dag. En dat is terug te zien in de trouwreportage. 

Een afgestemd kleurenpalet voor de mooiste foto's 

Deze trouwreportage lijkt wel een styleshoot. Bruid en bruidegom hebben met veel oog voor detail deze dag gepland. Veel oog voor detail is zeker niet hetzelfde als oog voor veel details want ‘less is more’. Het kleurenpalet van witte en blauwe schakeringen komt niet alleen terug in de bruidskleding. Boeket, bloemen, kleding van de gasten, bruidstaart en cakejes, tafeldecoratie en zelfs de locatie passen in the thema blauw. Kasteel de Hoogenweerth is omringd door water en vormt samen met de weelderige bladerpracht in de tuin het perfecte huwelijksdecor voor deze zomerbruiloft.

Kleuren die rust brengen in je mooiste dag

Als je bruiloft goed doordacht is gestyled, straalt de dag een zekere rust uit. Styling mag niet afleiden of overschaduwen. De juiste kleuren bekrachtigen waar het echt om gaat. En dat is natuurlijk de emotionele beleving van je trouwdag. Iedere bruid en iedere bruidegom heeft een een unieke lach, een persoonlijk zenuwachtig trekje en kijkt op een typische manier als hij of zij een brok in de keel voelt. Lippen worden samengeperst, ogen knipperen bij de een en staren bij de ander om de tranensluis dicht te houden. De styling bepaalt hoe je dag eruitziet en de emoties hoe je het moment beleeft.

Trouwfoto's waar emoties het stralende middelpunt zijn

En die momenten, daar doen we het voor doen als bruidsfotograaf. Bij een style-shoot kunnen we alles perfect in scene zetten, behalve echte emotie. Zoveel gevoel en verbinding op deze bruiloft, het kasteel en de tuinen zijn ermee gevuld. Je ziet het terug in de trouwreportage. Liefde is de ster van iedere bruiloft. Dat is wat je over dertig jaar wilt zien en voelen als je samen met je kleinkinderen door het trouwalbum bladert. Je vader die er dan misschien niet meer is. Op de foto veegt hij stoer een traan weg alsof er een vuiltje in zijn oog zit. Door een bedachtzaam gekozen kleurenpalet heeft die kleine beweging de kans om alle aandacht op de foto op te eisen.

Hoe wen je aan de camera tijdens de trouwreportage? 

Intussen ben ik al bij verschillende bruiloften meegegaan als second shooter. Wat ook bij dit pasgetrouwde stel opvalt is de openheid naar Shirley toe. Ze kennen haar documenterende werkwijze van de loveshoot die ze bij haar hadden geboekt. Het klikte meteen – letterlijk en figuurlijk –want ze waren al aan de camera gewend. Dat is een echte meerwaarde op zo’n belangrijke dag die zeker terug te zien is in de foto’s.

Deze blogpost maakt deel uit van de reeks 'Shirley licht een tipje van de sluier op’. Deze blogs heb ik voor jullie geschreven als leuk leesvoer vol tips en ideeën voor je grote dag, vooral over waar en hoe je kunt trouwen. Klik hier voor inspiratie over tuinbruiloften, trouwen in de wijngaard, najaarsbruiloften en trouwen in een watermolen

Leveranciers

Haar bruid Visagie Marlou
Trouwambtenaar Trouwheer Taco
Visagie Visagie Marlou

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotografie Maastricht: stijlvol huwelijk bij kasteel de Hoogenweerth
Logo Sjurlie.nl