Bruidsfotografie Kerkrade en Heerlen: bij Auberge de Rousch en de Abdij van Rolduc

05.08.22

Trouwfoto's bij Auberge de Rousch in Heerlen met een kerkelijk huwelijk bij de Abdij van Rolduc

Een internationaal huwelijk, met bruidegom uit Nuth en een Braziliaanse bruid woonachtig in Barcelona. Dat belooft wat dacht ik toen ik het hoorde. Via weddingsplanner Yvonne kwam deze super leuke opdracht voor bruidsfotografie binnen.

We hadden direct een klik toen ik het koppel bezocht in zijn prachtige jaren 30 woning in Nuth. De opdracht werd het vastleggen van het wettelijke huwelijk op de binnenplaats van Auberge de Rousch op donderdagmiddag met een aansluitend een kleine fotoshoot van het bruidspaar bij de vijver en op vrijdag zou ik de hele dag aanwezig zijn.

Op vrijdagochtend arriveerde ik samen met videograaf Frank bij het hotel van Auberge de Rousch waar de bruid werd opgemaakt en haar haren gestyled werden. Het was een drukte van belang, er werd om de vijf minuten op de kamerdeur geklopt en de visagiste werd er wel een beetje zenuwachtig van. Ik begon met het fotograferen van de trouwjurk en trouwschoenen en tussendoor maakte ik van wat sfeerbeelden de bruidsvisagie. Tussendoor gingen we even naar de andere etage waar de bruidegom zich met hulp van vrienden aankleedde en de bruidsmeisjes hun haar gedaan kregen.

Als snel was de Rolce Royce er en vertrokken we naar de kerk van de Abdij van Rolduc in Kerkrade, voor een sfeervolle kerkdienst met live zang. Na dienst was er een erehaag buiten en aansluitend knallende de champagnekurken onder een spantent op de binnenplaats en was er tijd voor een gezellige borrel en groepsfoto's. De middag vloog om en al snel kwam het tijdstip van de trouwfotoshoot, die we maakten tussen de wijnranken van de abdij maar ook deels in de prachtige Rococo bibliotheek.

Na de fotoshoot vertrok een touringcar met het hele gezelschap naar Auberge de Rousch waar de receptie, het trouwdiner met live muziek en aansluitend het dansfeest met live band plaatsvonden. In plaats van het gooien van het trouwboeket werd trouwens een bijzonder soort caroussel van dames en linten gevormd, met in het midden de bruid die met haar ogen dicht de linten op muziek doorknipte, tot er nog maar een gelukkige dame over was.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotografie Kerkrade en Heerlen: bij Auberge de Rousch en de Abdij van Rolduc
300
Bruiloften
37
Awards
50
Locaties