Trouwfotografie Vaals: bruiloft bij kasteel Bloemendal en Kasteel Vaalsbroek

12.05.17

Bruidsfotograaf Vaals: een romantische trouwreportage bij kasteel Bloemendal met een trouwfotoshoot bij kasteel Vaalsbroek


Het was rond de middag toen ik arriveerde bij chique trouwlocatie kasteel Bloemendal in Vaals voor het verzorgen van een bruidsreportage. Hier werd in de mooie bruidssuite met uitzicht op de tuin de bruid opgemaakt en haar bruidskapsel werd verzorgd.

Tussen de bedrijven door ging ik ook even naar de kamer van de bruidegom, die zich aan het omkleden was. Daarna weer snel terug na de bruidssuite voor het fotograferen van een belangrijk moment: het aankleden van de bruid, met hulp van haar moeder. 

Toen de bruid en bruidegom waren aangekleed was het tijd voor het moment om elkaar voor het eerst te zien in trouwkleding, dit gebeurde in het trappenhuis van het hotel, waar de bruid traditioneel in het trouwjurk de trap af kwam en de bruidegom onder aan de trap op haar stond te wachten met het bruidsboeket.

Aansluitend was er een mooie trouwceremonie in de tuinen bij de fontein van het hotel, waarbij ik journalistieke en de spontane trouwfoto's maakte. Na de ceremonie, was er een toost en aansluitend werd de bruidstaart naar binnen gereden, gedecoreerd met vuurwerk. Een super mooie taart, gemaakt door de moeder van de bruid.

Nadat iedereen van een stukje bruidstaart genoten had, maakten we in de tuin een aantal groepsfoto's met het bruidspaar, familie en vrienden en nadat dit was afgerond vertrok ik met het kersverse bruidspaar naar de tuinen van kasteel Vaalsbroek voor het maken van een romantische trouwfotoshoot.

Bij terugkomst in het kasteel Bloemendal, was in het souterrain alles voorbereid voor het trouwdiner. Tijdens het diner had ik pauze en bewerkte ik een selectie trouwfoto's die tijdens de feestavond werden vertoond op een beamer.

Na het diner was er een heerlijk dessertbuffet en toen dit afgeruimd was, kwam er nog een aantal gasten binnen en was het langzaam tijd voor de openingsdans, een rumba. Na het traditionele boeket gooien door de bruid en het met de tanden verwijderen van de kousenband door bruidegom nam ik afscheid van dit leuke stel.

 

"Nog voordat we zelf concrete trouwplannen hadden, wist ik al dat zij ooit onze bruiloft zou gaan vastleggen. Op Facebook kwamen regelmatig geweldige reportages van andere stellen voorbij, elke bruiloft op een unieke manier vastgelegd. Na onze verloving hebben we ook direct contact opgenomen en een kennismakingsgesprek gehad. Shirley is ontzettend professioneel, heeft goede tips en begreep onze wensen volledig. Om een idee te krijgen hoe een fotoshoot in zijn werk gaat hebben we vooraf een loveshoot gepland. Hierbij ging Shirley heel ontspannen te werk en wist ze ons goed op ons gemak te stellen. Dit gaf alleen maar de bevestiging dat we de juiste fotograaf hadden gekozen voor de bruiloft! Op onze bruiloft was Shirley onopvallend aanwezig. Er zijn foto's gemaakt waarvan we het absoluut niet in de gaten hadden, waardoor we spontane en artistieke foto's hebben die het moment goed vastleggen. Ze weet de juiste momenten vast te leggen welke een schitterend overzicht van onze dag weergeven. Stuk voor stuk zijn de foto's uniek, spontaan en schitterend. Shirley heeft ons en onze gasten precies vastgelegd zoals we zijn, dus geen geposeerde foto's. We hebben al veel complimenten en leuke reacties gekregen uit onze omgeving. Gisteren hebben we ons fotoalbum mogen ontvangen, en het resultaat is geweldig. De kwaliteit van het fotoboek is schitterend en door de opmaak kunnen we alle momenten van onze dag als een verhaal herbeleven. Het was de beste keuze die we konden maken wat betreft de fotografie en zijn ontzettend tevreden met het geweldige eindresultaat. Mano & Angelique "

 

 

Gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotografie Vaals: bruiloft bij kasteel Bloemendal en Kasteel Vaalsbroek
Logo Sjurlie.nl