Trouwfotograaf Maastricht: trouwfoto's in de Onze Lieve Vrouwekerk en het Stayok

22.04.17

Bruidsfotograaf Maastricht: spontane en journalistieke trouwreportage in de Onze Lieve Vrouwekerk en het Stayok Hotel langs de Maas

Een internationaal huwelijk vandaag, tussen een Duitse bruid en een Nederlandse bruidegom. Beiden wonen samen met hun zoontje in Rijswijk, maar hebben elkaar ontmoet in Maastricht en vandaar dat hier vandaag de bruiloft plaats vond.

Ik begon deze ochtend met het fotograferen van het aankleden van de bruid in het mooie hotel Botticelli vlakbij het Vrijthof in Maastricht. De bruid haar haar werd hier gevlochten door haar schoonzusje, terwijl haar zus zich tevens mooi maakte en haar moeder rustig zat te lezen.

De prachtige trouwjurk hing aan het hemelbed. Er wacht relaxte sfeer, terwijl uit de iPad ouderwetse muziek kwam geheel passend bij het mooie sfeertje van het hotel. Nadat de bruid was aangekleed wandelde ik richting het Onze Lieve Vrouweplein waar ik mijn trouwreportage voorzette met het fotograferen van de aankomst van de bruid, die door haar vader naar de kerk werd gebracht. Vele Duitse en Oostenrijkse vrienden wachten daar buiten op het bruidspaar, sommigen in traditionele klederdracht. 

Het was mijn eerste trouwreportage in de Onze Lieve Vrouwekerk, een prachtige, maar donkere kerk met een bijzondere sfeer. 

Na de trouwmis maakten wij een foto van de complete groep bruidsgasten op het binnenplein van de kerk en daarna vertrok iedereen naar het Stayok hotel langs de Maas waar de bruidstaarten werden aangesneden. Aansluitend was er een gezellig borrel, er werd gefeliciteerd en er werden cadeaus gegeven.

Tijdens de borrel wandelde ik nog even met het bruidspaar door de stad voor de trouwreportage, deze maakten we onder andere buiten en in het winkeltje van Chocolate Company, in het stadspark samen met hun zoontje en bruidsjonker en aansluitend op de Hoge Brug richting het Ceramique terrein. Het is altijd leuk om met een bruidspaar over straat te lopen, veel mensen reageren en op en feliciteren spontaan.

Na de trouwfotoshoot en het bruidsboeket gooien was er een BBQ buffet voor alle trouwgasten en was het tijd geworden om afscheid te nemen.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Maastricht: trouwfoto's in de Onze Lieve Vrouwekerk en het Stayok
Logo Sjurlie.nl