Trouwfotografie Sittard: een winterhuwelijk bij hotel Merici en het het Mariapark

18.02.16

Huwelijksfotografie Limburg: Het was de eerste keer in 6,5 jaar dat ik als bruidsfotograaf in Limburg werkzaam ben dat ik meeging als second shooter met een collega uit Rotterdam.

Natalja's vriend is de broer van de bruid en ik mocht als twee bruidsfotograaf mee om een extra bruidsreportage te maken vanuit andere hoeken.

Het is interessant om te zien hoe een collega werkt en wanneer je dan achteraf de trouwreportage bekijkt realiseer je je goed de meerwaarde van een tweede huwelijksfotograaf.

De hoofd trouwfotograaf kan door de aanwezigheid van een tweede fotograaf (de zogenaamde “second shooter”) een stuk creatiever te werk gaan, immers ik zorgde ervoor dat de benodigde “standaard” beelden zoals de kus tijdens de trouwceremonie in de ontbijtzaal van hotel Merici en het omdoen van trouwringen werden vastgelegd.

Mijn bruidsreportage startte bij hotel Merici, terwijl mijn collega in de ochtend het aankleden van de bruid en het ophalen door de bruidegom had vastgelegd.

Zo kon ik mooi de aankomst van de trouwauto vanuit het raam vastleggen, althans dat dacht ik. Het regende echter zo hard dat het paar besloot om te draaien en via de parkeergarage naar binnen te gaan. Dat werd dus rennen voor mij.

Volgens konden wij als fotografen daarna mooi de aankomst van de bruid met haar vader vanaf twee standpunten vastleggen. Zo is er nu de gewenste foto van de bruid met haar vader van achteren, waardoor je de prachtige sleep van de trouwjurk ziet. Normaal zou dit iets zijn wat niet mogelijk is, omdat ik als bruidsfotograaf bij een huwelijksceremonie altijd vooraan ga staan om de emoties bij het weggeven de bruid vast te leggen.

Na de ceremonie was er de bruidstaart en de toast en daarna gingen we met z’n vieren de bruidsreportage maken in het Mariapark. Omdat het een erg regenachtige dag was, startten we binnen met de trouwreportage en aansluitend gingen we toen het droog was nog even Sittard in.

Na de huwelijksreportage ging het gezelschap aan de prachtig gedekte tafel voor het bruidsdiner. Ik bewerkte intussen een aantal foto’s op de laptop, om het kersverse bruidspaar te kunnen verrassen met een aantal trouwfoto’s van de dag.

Na het diner ging het hele gezelschap naar het Mariapark aan de overkant, waar de voetjes van de vloer gingen tijdens de openingsdans.

Samen met mijn collega fotografeerde ik de feestavond van dit huwelijk en rond 23.00 uur nam ik afscheid terwijl het feest in volle gang was.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotografie Sittard: een winterhuwelijk bij hotel Merici en het het Mariapark
Logo Sjurlie.nl