Trouwfotograaf Eindhoven: een schitterende hippe tuinbruiloft in Waalre

01.07.15

Bruidsfotograaf Brabant: spontane trouwfoto's bij trouwlocatie het Ketelhuis Eindhoven en de Sint Willibrorduskerk Waalre

Afgelopen zaterdag mocht ik mijn langste bruidsreportage ooit maken in Waalre in de provincie Brabant. Een bruidsreportage van wel 14 uur trouwfotografie. Om half 8 's morgens stapte ik al in de auto op naar Waalre om het aankleden van de bruid te fotograferen, thuis bij haar ouders.

Het begin van de trouwdag en de huwelijksreportage in Waalre.
In de ochtendjas maakte pa open en moeder lakte haar nagels. Het was allemaal heel relaxt. Boven werd aan bruid Mieke bruidskapsel gewerkt, terwijl twee vriendinnen zich opmaakten en omkleedden. Heel gezellig allemaal. Wat me op alle trouwfoto's en de hele dag opvalt, die dat Mieke zo ontzettend veel en aanstekelijk lacht. Dat is natuurlijk een zegen voor een bruidsfotograaf.

Hilariteit ook, wanneer broer lief zijn eerst strijkervaring op doet met toeschouwers erbij. Intussen rijd ik even naar het huis van de bruidegom Mark, waar het heerlijk rustig is, Mark is al helemaal klaar en zijn vader doet nog even zijn stropdas goed.

Dan is het tijd voor het aandoen van de trouwjurk, een belangrijk onderdeel van de trouwreportage. Met een tankbonnetje in de hand, waarop aan de achterkant puntsgewijs beschreven staat, hoe de jurk exact aan moet.

Als de bruidsjurk aan is, komt de vader van de bruid binnen om zijn dochter te bewonderen en dan is het tijd om de trap af te gaan, waar bruidegom Mark en de hele familie onderaan te wachten staan, voor de "First look" van de bruid in haar prachtige trouwjurk.

Vanuit het ouderlijk huis vertrekken alle bruidsgasten en het bruidspaar naar de Sint Willibrorduskerk in Waalre, voor een super grappige huwelijksmis met een Belgische pastoor. Wanneer hij de trouwringen zegent en deze kletsnat zijn, ligt de hele kerk dubbel. Ook de ondervraging aan de bruidegom over het verhaal van Adam en Eva, zorgen voor veel hilariteit. 

Na de huwelijksmis wordt er een erehaag gevormd door de trouwgasten en wordt het net getrouwde bruidspaar uitbundig bestrooid met biologisch afbreekbare gekleurde snippers. Na het maken van de groepsfoto's (ook een essentieel onderdeel van de trouwfoto's) vertrekken we naar het huis van de bruidegom voor het aansnijden van de bruidstaart en de toast. Aansluitend is hier een borrel / receptie die muzikaal wordt opgeluisterd door de Tuna's, een Spaans orkestje dat de gasten en het kersverse bruidspaar aan het dansen krijgt. Een mooie moment voor een aantal journalistieke trouwfoto's vol mooie emoties.

Er wordt gezellig geborreld in de middagzon, er is een fotokist waar je met leuke props een foto voor een receptieboek kunt maken. Terwijl iedereen gezellig praat en borrelt, vul ik de bruidsreportage aan met wat foto's van styling, lachende gasten en wat overzichtsfoto's van de prachtige tuin.

Om vijf uur gaat het bruidspaar zich opfrissen en vertrekken wij naar de feestlocatie het Ketelhuis, bij landgoed de Grote Bleek. Hier vindt het walking diner plaats en worden hilarische stukjes, en video's vertoond over het bruidspaar.

Dan is het tijd voor de openingsdans tijdens het huwelijksfeest. Met een spectaculaire binnenkomst wordt de feestavond in gang gezet. Vanaf dat moment staat iedereen swingend op de vloer. Ik eindig de avond met het boeket gooien en dan neem ik afscheid van dit super bruisende stel.

Lieve Shirley!

Onze bruiloft was al eind juni, maar door onze verhuizing naar het buitenland, hebben wij sinds kort ons prachtige album in ontvangst mogen nemen. We willen je nogmaals ontzettend bedanken voor je prachtige foto's, je gezelligheid en professionaliteit gedurende de dag en je perfecte service! Wij zijn dolgelukkig met het prachtige boek, een tastbare herinnering aan onze fantastische dag!

Wij hebben lang gezocht naar onze bruidsfotograaf, aangezien we het erg belangrijk vonden om achteraf een mooie en tastbare herinnering te hebben aan onze dag. We kwamen via deze website bij Shirley terecht en haar spontane, niet geposeerde foto's vielen ons direct op. Tijdens een kennismakingsgesprek klikte het ontzettend goed met Shirley, een super leuke vrouw en een goede luisteraar. Ze wist onze behoeften goed in kaart te brengen en we hebben geen moment getwijfeld aan onze keuze.  Het bleek een fantastische keuze! Shirley is professioneel en punctueel in haar afspraken, is een gezellige fotografe die zelf ook goed voor de dag komt en ze beweegt zich als tijdens de dag onopvallend tussen de gasten. Er zijn foto's waarvan we totaal niet doorhadden dat ze in onze buurt was! Dit heeft geresulteerd in prachtige en spontane foto's van onze gasten en van ons. Shirley is in staat om precies die belangrijke momenten (een omhelzing, een lach, een traan) prachtig op de foto te zetten! 

 

(gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding)

Leveranciers

Trouwjurk Amigas in Breda (merk: pronovias
Bruidstaart Jacques van Bragt in samenwerking met Puur Pien
Visagie Amira make-up artist
Videograaf Wessel Hendriks
Trouwringen Juwelier van Hooff
Pak bruidegom Ron vd Wildenberg in Eindhoven
Haar bruid Bernadette van Hairz in Aalst-Waalre
Fotozuil Fotokist
Feestlocatie Het Ketelhuis
DJ Harry van G Productions uit
Catering Casserole
Bloemwerk Bloemenatelier Waalre

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Eindhoven: een schitterende hippe tuinbruiloft in Waalre
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300