Bruidsfotograaf Sittard: een kleurrijk verhaal in de Stadbroekermolen

15.09.15

Bruidsfotograaf Sittard: Geen standaard trouwreportage. Tips en inspiratie voor dat speciale huwelijksgevoel in een monumentale molen in Sittard

Op zoek naar een iets andere trouwlocatie? Durf anders te zijn en ontdek de magie van monumentale molens in Zuid-Limburg. In deze blogpost deel ik tips en inspirerende ideeën voor jullie grote dag.

Romantische huwelijksceremonie in een oude graanschuur

Liever gezegd, in 'een prachtig gerestaureerde graanschuur' met de rustieke charme van weleer. Bij binnenkomst stijgt je blik meteen omhoog naar het dak en de imposante eikenhouten spanten. Dit geeft de ruimte een gevoel van openheid en intimiteit tegelijkertijd. De hoge plafonds zorgen voor een dramatisch visueel effect waardoor de ruimte een onvergetelijke indruk achterlaat. Ik word altijd helemaal blij als ik trouwreportages in deze schuur mag maken.

Historische molen als officiele trouwlocatie van Sittard 

Dit monumentale pand is ook nog eens een officiële trouwlocatie van de gemeente Sittard-Geleen. Mijn tip? Als jullie, net als dit bruidspaar, zowel een romantische als wettelijke huwelijksceremonie wensen, kies dan een officiële trouwlocatie en laat een officiële trouwambtenaar de ceremonie leiden. Na het tekenen van de huwelijksaktes zijn jullie meteen wettelijk getrouwd.

Trouwreportage in het groen aan de Geleenbeek

De naam zegt het al: watermolens hebben water nodig. In Sittard is het de Geleenbeek die langs deze trouwlocatie aan de stadsrand meandert en ooit kolossale molenstenen aandreef. Water heeft iets magisch. Dat is een beetje als in de liefde, waar niet elke dag een sprookje is. Jullie liefde is net zo krachtig als het water dat ooit deze stenen in beweging bracht. Vertrouw op die kracht en dan kunnen jullie samen bergen verzetten, of in dit geval molenstenen verplaatsen.

Eeuwenoude molens voor de iets andere bruiloft

Dit is niet mijn eerste bruidsreportage op deze betoverende trouwlocatie. [Klik hier voor meer inspiratie.] Wat deze locatie extra bijzonder maakt, is het landgoed met verschillende gebouwen en een ommuurde tuin. Dit biedt veel flexibiliteit. Jullie kunnen kiezen voor een intieme ceremonie met familie en vrienden in de graanschuur, gevolgd door een openlucht diner onder de romantische spantent. De tuinen vormen een natuurlijk decor voor groepsfoto’s of een 'just-the-two-of-us' fotoshoot. 's Avonds kunnen jullie het zo 'rock-'n-roll' maken als jullie zelf willen.

Deze blogpost maakt deel uit van de reeks 'Shirley licht een tipje van de sluier op'. Deze blogs heb ik voor jullie geschreven als leuk leesvoer vol tips en ideeën voor je grote dag, met name over waar en hoe je kunt trouwen. Klik hier voor tips over trouwen in de wijngaard, tuinbruiloften, een najaarsbruiloft of het kleurenpalet voor je grote dag.  

 

 

Shirley heeft onze bruiloft op 12 september gefotografeerd. Wij zijn echt heel erg blij met de foto´s. Geen standaard foto´s maar unieke foto´s, vanuit aparte hoeken en met mooie kleuren! Precies wat we wilden. Daarnaast is Shirley heel erg aardig en flexibel! Zo kwam ze ´s avonds terug om ook foto´s van ons feest te maken, en hebben we op het laatste moment ons hele programma nog kunnen wijzigen wat heel erg fijn was. Dus ik zou Shirley zeker aan iedereen aanraden.


Gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding

Leveranciers

Bruidstaart Taart Maastricht
Trouwlocatie Stadbroekermolen Sittard
Trouwauto Van de bruidegom
Feestlocatie Stadbroekermolen Sittard

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotograaf Sittard: een kleurrijk verhaal in de Stadbroekermolen
Logo Sjurlie.nl