Trouwfotografie Heerlen: spontaan en journalistiek bij Auberge de Rousch

03.09.16

Bruidsfotografie spontaan in Landgraaf en Auberge de Rousch in Heerlen met trouwfoto's tussen de wijnranken van Wijngoed Fromberg

Een tweede huwelijk, maar daardoor alles behalve minder bijzonder. Deze twee super lieve mensen kende ik, omdat ik de bruidsreportage van Riets zoon mocht fotograferen.

Nu was het de beurt aan Riet en Gerard om zelf in het huwelijksbootje te stappen.

Ik was al vroeg aanwezig, om 8 uur ’s morgens voor het maken van journalistieke trouwfoto's van de voorbereidingen van de bruid en haar dochter, de visagiste en de kapster waren aanwezig.


Bruidegom Gerard, die 2 minuten verder zijn trouwpak aantrok, fotografeerde ik ook nog even vast tussendoor.

Ik stond bij  vlakbij de voordeur, toen de bruidegom de straat ingewandeld kwam om zijn bruid op te halen. Zo leuk met alle buren die buiten stonden te kijken.

Na een traditioneel aanbel moment ( een belangrijk onderdeel van iedere trouwreportage) en trap scene werd er binnen getoast en aansluitend vertrokken Riet en Gerard in Riets gele Mini Cooper - vandaag de officiële bruidsauto - naar Auberge de Rousch, waar eerst het wettelijk huwelijk plaatsvond en aansluitend het “geestelijk huwelijk”.


Het geestelijk huwelijk, verving tijdens deze dag het kerkelijk huwelijk en er werden een aantal rituelen uitgevoerd. Zo werden alle gasten met elkaar verbonden met een koord en werd aansluitend het huwelijk gesloten, er werd een trouwkaars aangestoken en ook de kinderen van beiden staken een kaars aan. Deze bijzondere trouwceremonie, zorgde voor veel fotogenieke foto's in de bruidsreportage.

Tijdens zowel het wettelijk als het geestelijk huwelijk, was prachtige live muziek met zang. Zo werd er “Mag ik dan bij jou” en “Alles is liefde gespeeld”. Er werd bijzonder veel gelachen, maar er waren ook tranen. Een erg mooie intieme trouwdag om bij te mogen zijn als bruidsfotograaf.

Na beide trouw ceremonies sneed het bruidspaar de bruidstaart aan op het terras, met aansluitend de champagne toast. Daarna reden we richting Ubachsberg waar we in de velden een aantal romantische huwelijksfoto’s maakten met trouwauto, met traditionele blikjes er achter en een grote strik op het dak.

Ook stopten we even bij Wijngoed Fromberg, voor een kleine romantische en spontane bruidsreportage in Limburg tussen de druivenranken, op een tros blauwe druiven fotografeerde ik de trouwringen.

 

Daarna gingen we verder op zoek naar weiland met koeien, dat vonden we uiteindelijk vlakbij de Bernardushoeve, hier maakte ik wat trouwfoto's van het bruidspaar in het landschap met de koeien.


Langzaam werd het daarna weer tijd om terug te gaan naar de trouwlocatie Auberge de Rousch, waar we nog wat trouwfoto’s bij de vijver in Heerlen maakten.

Aansluitend ging iedereen aan tafel voor het bruidsdiner. Na het uitpakken van de cadeaus nam ik afscheid en werd de avond voorgezet.

Sjurlie Fotografie heeft zeker mede bijgedragen aan onze zeer geslaagde huwelijksdag. Sjurlie Fotografie heeft originele ideeën voor fotolocaties en haar foto's zijn dan ook zeker origineel te noemen. Ook de kwaliteit is fantastisch, net zoals het prachtige fotoalbum. De service is perfect en er was alle aandacht voor onze wensen. Wij bevelen Sjurlie Fotografie dan ook van harte aan.

 

 (gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding)

Leveranciers

Trouwjurk Doubleface in Maastricht
Trouwkaart Hamers drukwerk Landgraaf
Trouwringen juwelier van Velthuysen in Heer/Maastricht
Trouwlocatie Auberge de Rousch in Heerlen
Ballonnen Suikerpotje in Landgraaf
Band 2Thelimit
Bloemwerk Flowerlovers in Landgraaf
Haar bruid Laura F
Pak bruidegom Roka in Tilburg

Reactie plaatsen

Silvia
Wat een mooie foto,s
Trouwfotografie Heerlen: spontaan en journalistiek bij Auberge de Rousch
300
Bruiloften
37
Awards
50
Locaties