Trouwfotografie Hoensbroek: een trouwreportage met een wettelijk huwelijk in kasteel Hoensbroek

16.07.16

Spontane bruidsfotografie in Zuid Limburg: Afgelopen zaterdag mocht ik het prachtige huwelijk van Dorien en Michael fotograferen, een dag boordevol mooie emoties 

De dag begon met de fotografie van de visagie van de bruid en haar beste vriendin, thuis bij haar ouders in Nuth, waar Marlou de make en het haar van de bruid verzorgde. Het was er heerlijk relaxt, moeder kleedde zich aan en Dorien en Michaels dochtertje werd aangekleed. Samen met moeder hing in de trouwjurk in een mooie boom in de tuin, waar ik het schattige jurkje van hun dochtertje fotografeerde.

Foto's van het aankleden van de bruid: tijd om de prachtige trouwjurk aan de te doen

Daarna was het langzaam tijd om de jurk aan te doen, met hulp van moeder, Marlou deed intussen het haar van dochterlief. Michael, was al onderweg, in hun prachtige klassieke cabrio trouwauto. Hij stopte voor de deur en werd hartelijk door zijn schoonmoeder ontvangen, waarna hij door wandelde naar de mooie groene tuin, waar het stel elkaar voor het eerst zou ontmoeten in trouwkleding.

Trouwthema: Lord of the rings komt zelfs terug in de corsages

Aansluitend werd aan alle familie en vrienden de corsages uitgereikt, deze waren door Dorien geheeld met de hand gemaakt, van boekbladzijden, met als thema "The Lord of The Rings". In dit zelfde thema was ook het mooie trouwboeket door haar gemaakt (waar zijn 100 uren aan gewerkt had) met bloemblaadjes van boekenpagina’s en een ring aan de stelen van het boeket.

De bruid moet met een ladder in de trouwauto stappen

Het in de trouwauto stappen, was nog wel even een dingetje, want het autootje had geen deuren en dus moest de bruid met een ladder in de auto stappen, waarna ze geheel opgepropt zat tussen de lagen stof en haar hoepel. Als kers op de taart krijg zijn nog een doek om haar haar, zodat haar trouwkapsel niet zou verwaaien, Dorien heb ik werkelijk de hele dag stralend zien lachen om alles.

Trouwen in het museum van kasteel Hoensbroek

Ik vertrok snel richting kasteel Hoensbroek, waar in het museum een mooie trouwzaal is, waar het wettelijk huwelijk gesloten zou worden. Na het fotograferen van de aankomst, het hilarische uitstappen met ladder en de wandeling over de brug naar het kasteel, begon de mooie ceremonie. Uiteraard speelde hun schattige dochtertje hierin een belangrijke rol, want zij bracht het doosje met de ringen en een armbandje voor haarzelf.

Een erehaag op de brug van kasteel Hoensbroek en aansluitend een trouwreportage in decor van "Levende geschiedenis Limburg"

Na de ceremonie werd het bruidspaar opgewacht met een erehaag op de brug, aansluitend was er heerlijke bruidstaart (door mij persoonlijk getest) en een toast in een zaal van het kasteel. Nadat iedereen gezellig op het terras was geïnstalleerd om te borrelen, ging ik met Dorien en Michael de trouwreportage maken rondom kasteel Hoensbroek, eerst met de trouwauto en daarna ook een aantal foto’s met hun kleine dochter. Daarna gebruikte ik het decor van “levende geschiedenis Limburg” als achtergrond voor de trouwreportage. Michael kreeg een echt berenvel omgehangen, waar super warm was, maar wel hele leuke foto’s opleverde.

Tussendoor trouwfoto's bewerken voor een presentatie tijdens de feestavond in kasteel Hoensbroek

Toen aansluitend het bruidsdinerbuffet startte, ging ik naar huis voor het bewerken van een aantal foto’s die tijdens de feestavond op een beamer getoond zouden worden.

Tijd voor het fotograferen van de openingsdans in Rock and Roll stijl

Om half negen keerde ik terug voor het vastleggen van de openingsdans, een Rock and Roll dans, waarvoor de bruid zich speciaal had omgekleed. Ook maakten wij nog wat mooie foto’s tijdens het gouden uurtje, bij de prachtige ondergaande zon. De rest van avond maakte ik sfeerbeelden van speeches, dansende mensen en een aantal foto’s van Dorien en Michael bij avond, verlicht door de spots van het kasteel.

Om half elf nam ik afscheid van dit leuke stel.

"Zelfs weken na de bruiloft krijgen we nog complimenten van gasten over hoe professioneel de fotograaf was; nooit nadrukkelijk aanwezig, maar alle mooie momenten perfect vastgelegd. Uiteindelijk zijn we met een dikker album geëindigd dan verwacht, maar dat zullen we maar een luxeprobleem noemen.. Absoluut een aanrader voor prachtige foto's waarop niet geposeerd wordt."

Leveranciers

Trouwjurk Nikita Bruidsmode
Bruidstaart Bakkerij Voncken
Haar bruid Visagie-Marlou Heerlen
Visagie Visagie-Marlou Heerlen
Trouwschoenen Topvintage
Trouwringen 123Gold
Trouwlocatie Kasteel Hoensbroek
Trouwkaart Vitamine Ce
Trouwauto Adrem Autoverhuur
Pak bruidegom Het Jacquetsje Maastricht
Kleding bruidskinderen Nextdirect
Band Greeneaser
Bloemwerk Door de bruid zelf gemaakt
Catering Van Melick catering
DJ Dj Renato
Drank en bar Van Melick catering
Feestlocatie Kasteel Hoensbroek

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotografie Hoensbroek: een trouwreportage met een wettelijk huwelijk in kasteel Hoensbroek
Logo Sjurlie.nl