Trouwfotografie Maastricht: chique trouwreportage in kasteel de Hoogenweerth

13.05.16

Bruidsfotograaf Maastricht: een romantische trouwreportage in Kasteel de Hoogenweerth Maastricht. Afgelopen zaterdag mocht ik deze chique huwelijksreportage maken in Maastricht met een trouwceremonie in de tuin.Ik startte deze bruidsreportage in Maastricht tegen de middag met het fotograferen van de visagie van de bruid in de prachtige ruime bruidssuite van kasteel de Hoogenweerth. De visagiste zat hier met de bruid voor het raam en er hing een serene rust.

Journalistieke trouwfotografie die begon in de bruidssuite van kasteel de Hoogenweerth:
De bruidegom verzorgde zich en trok zijn trouwpak aan in de ruime badkamer, waarna de bruidskinderen werden aangekleed en het tijd was om de bruid in haar prachtige kanten trouwjurk te helpen.

Het mooiste moment van de trouwreportage:Het moment waarop het bruidspaar elkaar voor het eerst zag vond ook in de bruidssuite plaats, ik vond het leuk om beiden aan een kant de muur te laten staan en zo naar elkaar toe gaan.

De bruiloft gasten hadden zich inmiddels onder de bomen langs de Maas verzameld met uitzicht op het kasteel, hier zou een echte balkon scene plaatsvinden en omdat de bruid die dag ook jarig was, werd er krachtig hoera geroepen van uit de tuin.

Aansluitend gingen alle gasten langzaam richting de achterkant van het kasteel, waar zich de mooie tuin met grasveld in de zon bevinden. Hier was de opstelling gemaakt voor het wettelijk huwelijk.

Tijdens deze wettelijke trouwceremonie vonden ook diverse hilarische speeches plaats. Na de huwelijksceremonie werd door het kersverse bruidspaar een toast uitgebracht en werden roze ballonnen opgelaten met de naam van het bruidspaar er op. 

Toen was het tijd om samen met dochterlief die tevens bruidsmeisje was, de bruidstaart aan te snijden. Nadat het gehele gezelschap was voorzien van taart deden wij een korte trouwfotoshoot rondom kasteel de Hoogenweerth. Eerst met de beide schattige bruidskinderen erbij en daarna met het bruidspaar samen in de tuin en onder de bomen langs de Maas.

Tijdens het trouwdiner dat aan een prachtig gedecoreerde tafel om de bomen plaatsvond, maakte ik een selectie van een aantal mooie beelden van die dag om op de beamer te tonen tijdens de feestavond.Tijdens het trouwdiner vonden tussen de gangen door nog diverse speeches plaats, waarvan foto's maakte bij het prachtige avondrood.

Als afsluiting van deze huwelijksreportage in Maastricht fotografeerde ik de openingsdans en maakte ik een sfeerimpressie van de feestavond.

Overtuigd door de professionele website maar vooral door haar foto's informeerden we bij Shirley voor onze bruiloft. Bij de kennismaking bleek ze een erg sympathieke vrouw met een duidelijke visie, die ons erg aansprak. De voorbereiding verliep soepel met flexibel overleg per Skype. Op de dag zelf zag Shirley er zelf ook heel feestelijk uit en ging ze vrijwel ongezien op in het gezelschap en schoot zo een heleboel mooie en spontane foto's. Ook prettig en duidelijk in het contact met onze gasten voor bijvoorbeeld de groepsfoto's. Het eindresultaat is een prachtig fotoboek en een grote verzameling mooi nabewerkte foto's. Van harte aanbevolen! 

(gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding)

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotografie Maastricht: chique trouwreportage in kasteel de Hoogenweerth
Logo Sjurlie.nl