Trouwfotografie Maastricht: internationaal huwelijk in Kasteel de Hoogenweerth

27.05.16

Bruidsfotograaf Maastricht: journalistieke internationale trouwfotografie bij kasteel de Hoogenweerth 

Dit keer mocht ik als fotograaf bij de Hoogenweerth het internationale huwelijk vastleggen tussen een spontane Limburgse en een Amerikaan. Dit super leuke en bijzondere stel ontmoette elkaar tijdens het backpacken in Thailand op een full Moon party. De bruid woont inmiddels in New York en boekte de bruidsreportage bij mij via Skype. Een week voor de bruiloft zagen wij elkaar voor het eerst in het echt.

Een zeer leuke en losse trouwdag was het. Toen ik arriveerde was iedereen druk bezig met het decoreren van de zalen van kasteel de Hoogenweerth.
Zo ook de bruid en bruidegom. Ik startte met het maken van trouwfoto's tijdens van het aankleden van de bruid. De bruid kleedde zich aan in de prachtige bruidssuite van de Hoogenweerth.

Geen traditioneel gebeuren maar gewoon lekker los met vriendinnen erbij in de suite van het kasteel. De bruid maakte zichzelf op, terwijl haar moeder naast haar stond in de badkamer, net zoals toen ze nog thuis woonde. Zo kon ik de bruidsreportage op een journalistieke manier starten.

Daarna ging ik naar de kamer van de bruidegom waar het een gezellige drukte was. Alle heren waren hier aan het kletsen en biertjes aan het drinken, de bruidegom trok op dat moment net zijn pak aan. Het was een gezellige rommel op de kamer, er lag zelfs nog iemand zijn roes uit te slapen van het feestje dat zij de avond ervoor gevierd hadden, maar niemand had haast.

 

Om vier uur was de ceremonie, een chique buitenbruiloft in een tent in de tuin van kasteel de Hoogenweerth. Het weer werd angstvallig in de gaten gehouden maar gelukkig bleef het tijdens de hele bruidsreportage droog in Maastricht. De super leuke trouwceremonie met veel persoonlijke details verzorgd door een goede vriend van het bruidspaar, tijdens dit gebeuren had ik de gelegenheid mooie emoties vast te leggen die de trouwreportage altijd ten goede komen.

Muzikaal werd de huwelijksceremonie opgeluisterd met zang van de vader van de bruid en muziek van de broer van de bruid, zijn vrouw en kinderen. De trouwringen werden in een speciaal ringenkoffertje gebracht door de drie bruidsjonkers c.q. bruidskinderen, terwijl hun vader het James Bond thema speelde.

In het ringenkoffer de drie pluchen eenden, die zeer belangrijk zijn voor het bruidspaar en overal mee naar toe gaan. De drie eenden waren ook in trouwkleding en hadden de trouwringen om hun nek bevestigd.

Na een persoonlijke toespraak van de "BAB's" en het omdoen van de trouwringen, vertrok het bruidspaar terwijl ze werden verrast door een Flashmob van alle bruiloft gasten.


Aansluitend was er champagne en werd de bruidstaart (een naked weddingcake, gedecoreerd met eendjes) aangesneden door het bruidspaar. Dit vond buiten langs de Maas plaats met uitzicht op kasteel de Hoogenweerth.

Tussendoor maakten we nog wat groepsfoto's - een niet te missen onderdeel van iedere huwelijksreportage - en wat foto's van het stel samen met de eendjes erbij. Daarna was het langzaam tijd voor het bruidsdiner buffet, inmiddels was iedereen naar binnen gegaan omdat er een regenbui was losgebarsten.

Het bruidsdiner buffet werd geopend en iedereen ging gezellig tafelen met elkaar. Tegen de avond was er een spectaculaire openingsdans door vader en dochter en zoon en moeder. Daarna begaf iedereen zich op de dansvloer en ging het trouwfeest goed los. 

 

Met een verrassingsoptreden van drie dames als levensgrote eend (waaronder de moeder van de bruid) en een dans buiten tussen de vuurstokjes op Coldplay's "A Sky full of stars" sloot ik deze geweldige bruidsreportage in Maastricht af.

Zowel face to face, als via email en Skype, enorm goede informatievoorziening en flexibiliteit van Shirley. Heel erg flexibel en past zich gemakkelijk aan aan omstandigheden. Wij raden Sjurlie Fotografie zeker aan! 

 

(gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding)

Leveranciers

Trouwjurk gekocht in Amerika
Bruidstaart Cakelicious
Haar bruid Miloux kappers
Pak bruidegom gekocht in Amerika
Trouwambtenaar Christophe Beaumont
Trouwringen gekocht in Amerika
Bloemwerk Paul Doyen
Catering Erik Stevens
DJ DJ Erido

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotografie Maastricht: internationaal huwelijk in Kasteel de Hoogenweerth
Logo Sjurlie.nl