Bruidsfotograaf Leiden: trouwen in de Hortus Botanicus en de Engelbertha Hoeve

08.09.17

Bruidsfotograaf Leiden: trouwen bij de Hortus Botanicus met een feestavond bij de Engelberthahoeve Leiden

Vrijdag was ik als trouwfotograaf aanwezig bij een mooi huwelijk in Leiden. Ik denk dat het het meest regenachtige huwelijk van mijn hele carrière als huwelijksfotograaf was, maar dit bruidspaar had daar totaal geen moeite mee en genoot met volle teugen van hun trouwdag.

Trouwfoto's van het aankleden van de bruidegom in Leidschendam

Ik begon in de ochtend met het fotograferen van het aankleden van de bruidegom, thuis bij zijn in ouders in Leidschendam. Aansluitend reed ik naar hun gezamenlijke woonhuis, waar de bruid werd opgemaakt en haar bruidskapsel werd verzorgd. Nadat dit allemaal achter de rug was, was het tijd om de mooie trouwjurk aan te trekken.

Iedereen wacht met spanning tot de bruid de trap af komt

Alles was intussen een beetje uitgelopen en de bruidegom en zijn familie stonden onder paraplu’s te wachten bij de voordeur, tot het moment dat de bruid de trap af zou komen. Na een mooi en emotioneel moment, moest de rij knoopjes aan de achterkant van de trouwjurk nog even worden dichtgemaakt, waar in alle haast geen tijd voor was geweest.

Met een taxi samen met het bruidspaar naar de Hortus Botanicus voor de fotoshoot
Vanuit thuis werd ik samen met het bruidspaar door een taxi naar de Hortus Botanicus gebracht waar we de bruidsreportage maakten in de diverse mooie kassen met tropische planten. We waren echter niet het enige bruidspaar dat die regenachtige vrijdag de Hortus Botanicus als binnen locatie had gekozen voor hun trouwfotoshoot in verband met regen. Want wat is nu een mooiere binnenlocatie voor een trouwfotoshoot dan de Hortus ?

Een wettelijk huwelijk in de oranjerie van de Hortus Botanicus

Na fotoshoot verzamelden we in de oranjerie, waar alle gasten elkaar ontmoetten en het wettelijke huwelijk plaatsvond. Een mooie trouwceremonie, met leuke speaches van goede vrienden. Na het ja woord en het uitwisselen van de trouwringen werd er getoost op kersverse echtpaar en werd de mooie bruidstaart aangesneden.

Een rondvaart door de grachten van Leiden met het bruidspaar en aansluitend naar de Engelbertha Hoeve in Leiden
Om 17.00 u vertrokken we met een select gezelschap naar de kade waar een bootje ons ophaalde voor een rondvaart door de grachten van Leiden. Hier verraste de bruidegom zijn bruid een groep vrienden in de boot stapten en werd er gezellig champagne gedronken. Na een korte stop om een foto te maken bij het studentenhuis waar beiden gewoond hadden, vertrokken per boot naar restaurant de Engelbertha Hoeve in Leiden, waar trouwdiner plaatsvond en daar de feestavond van start ging met live band.

Om 22.00 uur werd ik door een taxi weer naar mijn auto gebracht en begon ik aan reis terug naar Limburg. 

"Door uitval van een andere fotograaf kwam Shirley op ons pad, en wat een geluk! Prachtige foto's, ontspannen sfeer en heldere afspraken. Ik voelde me heel goed om mijn gemak tijdens de shoot, en gedurende de dag merkte ik eigenlijk niet dat ze aanwezig was (wat ik heel erg knap vindt, echt een compliment!). Ik heb veel complimenten over de foto's gekregen, ik kan haar echt zeer van harte aanbevelen!" 

Gepubliceerd op de website van The Perfect Wedding.

Leveranciers

Trouwjurk Honeymoonshop
Bruidstaart Mevrouw Baktaart
Visagie Noami Makeup & Hair
Trouwschoenen Assem
Trouwringen Rob van Gerner
Trouwauto De Leidse Rederij
Trouwambtenaar Nicole van Veldhuizen
Pak bruidegom Suitsupply
Haar bruid Naomi Makeup & Hair
Feestlocatie Engelbertha Hoeve
Bloemwerk Diana's Bloemen
Band Take me out

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bruidsfotograaf Leiden: trouwen in de Hortus Botanicus en de Engelbertha Hoeve
Logo Sjurlie.nl