Trouwfotografie Brabant: een romantische boerderijbruiloft in Ottersum

10.06.16

Bruidsfotograaf Brabant: spontane en journalistieke boerderijbruiloft in Ottersum met een trouwceremonie in de tuin Hoe bijzonder is het als je al bruidsfotograaf geboekt wordt door een bruidsfotografe ? Een grote eer ! 

Malou en haar vriend Paul kwamen bij mij op gesprek en we hadden gelijk een klik. Twee mooie lieve mensen met leuke kinderen die een prachtige trouwdag hadden.

Het was schitterend zonnig en zacht toen ik in Ottersum aan kwam rijden. Een prachtige boerderij, privé  bezit van kennissen, wat de locatie voor de bruiloft. Overal van die schattige houten bordjes die alle plekken aan gaven, mooie bloemversieringen, een kersenboom vol met linten, een tentenkamp met een grote wigwam als bruidssuite. Het kon eigenlijk niet fotogenieker.

 

Ik begon met het fotograferen van het opmaken en aankleden van de bruid samen met haar vriendinnen. Tussendoor liep ik naar het mannenhonk, waar Paul, hun zoontje en zijn vrienden zich klaar maakten voor de trouwdag.

Toen het tijd was voor Malou om in haar prachtige trouwjurk te gaan, gingen de schuifdeuren even dicht en kleedde zij zich met hulp van haar moeder en beide zusjes aan. Daarna werd dochterlief in haar jurkje geholpen en uiteindelijk mocht vader voor het eerst naar binnen om zijn dochter in haar trouwjurk te zien. Daarna gingen de schuifdeuren open en mochten alle vriendinnen Malou voor het eerst in haar trouwjurk zien.

Wat zag ze er schitterend uit. Malou ging achter de poort staan wachten op Paul. Paul liet even op zich wachten, hilariteit alom, iedereen stond klaar op de binnenplaats, waar bleef hij nou ? Na een tijdje kwam hij er aan met al zijn vrienden en zag het stel elkaar voor het eerst, een prachtig moment.

 

Aansluitend gingen wij in de omgeving van de boerderij foto’s maken, onder een prachtige in een boog gegroeide haag en daarna bij het boerenpaard van de buren. Die had het op Malou’s sluier voorzien. Toen ik nog even wat foto’s voor zijn stal wilde maken, kwam hij vanuit de wei met kop door het luikje en begon aan de sluier te trekken.

Daarna maakten we een korte reportage op het schommeltje onder de kersenboom met de bruidskinderen erbij. Toen was het langzaam tijd voor de prachtige ceremonie buiten voor de boerderij. Bruid en bruidegom zaten op het bordes onder het met druiven begroeide afdak en gaven elkaar hier het jawoord.

 

Aansluitend was er een toast en bruidstaart, was het tijd voor groepsfoto’s in het weiland en rond half 6 ging de bbq aan en ging het hele gezelschap aan een mooie gedekte tafel op het binnenplein zitten voor het bruidsdiner.

Na het diner maakten wij nog wat foto’s bij ondergaande zon terwijl de avondgasten al langzaam binnen wandelden. Langzaam kwam het feest op gang en om half 10 was er een prachtige openingsdans. Om half 11 nam ik langzaam afscheid en ging het trouwfeest in volle gang door.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotografie Brabant: een romantische boerderijbruiloft in Ottersum
Logo Sjurlie.nl
Locaties

80

Locaties

43

Locaties

300