Trouwreportage Limburg: trouwfoto's in Sweijkhuizen en de Stadbroekermolen

01.06.18

Bruidsfotografie Limburg: spontane trouwfoto's in de kerk van Sweijkhuizen met een trouwfeest en wettelijk huwelijk bij trouwlocatie Stadbroekermolen Sittard


Een romantische bruiloft met een huwelijksmis in de prachtige kerk van Sweijkhuizen, begeleid door een gospelkoor en een tweede trouwceremonie in de graanzaal van de Stadbroekermolen in Sittard.

Mijn bruidsreportage begon als trouwfotograaf op een regenachtige ochtend in Heerlen, in een schitterend jaren 30 huis. Hier werden alle dames en de bruid opgemaakt en kregen zij hun haren gedaan. Aansluitend zou de bruid zich aankleden en werd het dochtertje, c.q. bruidsmeisje oftewel ringenmeisje aangekleed (zij zou zelf ook en schattig ringetje krijgen in de kerk).

Naar het einde toe werd het allemaal toch haastig en moest de bruid snel in de mooie Ford Mustangs trouwauto (met de buurman als chauffeur) en reed ik als een speer naar de kerk. Daar aangekomen zat de kerk al vol. De bruidegom liep met zoonlief aan de hand naar voren terwijl hier en daar een kerkganger een traan liet.

Opeens was er het harde geluid van de Ford Mustang... daar kwam de bruid! Zij liep met hun dochtertje aan de hand naar voren. De dienst begon met het gezang de het prachtige gospelkoor. Het zou een mooie en grappige trouwdienst worden met veel kinderen, die dansten in het middenpad. 

Toen de kerkdienst was afgelopen vormde zich een erehaag in het middenpad van de kerk met het zingende gospelkoor voor het bruidspaar uit. Buiten gekomen was het eindelijk droog geworden en vervolgde ik mijn trouwreportage met het fotograferen met de felicitaties en het vertrek van de trouwauto naar de stadbroekermolen.

Bij de trouwlocatie aangekomen, fotografeerde ik de aankomst van het bruidspaar en was het tijd voor de lunch. Tijdens de lunch maakten we een aantal groepsfoto's en aansluitend was er een tweede mooie en bijzonder trouwceremonie in de graanzaal. Na deze ceremonie was het tijd voor het aansnijden van de bruidstaart en de toost, een belangrijk moment in de bruidsreportage. Na de taart maakten we eerst een aantal foto's in de Stadbroekermolen en daarna buiten een aantal romantische trouwfoto's in de Engelse tuin. Voor ringenfoto's gebruik een groot aantal slakken als model die er traag met de trouwringen vandoor wilden.

Daarna het tijd voor trouwdiner, waarbij ik als bruidsfotograaf een aantal foto's van speeches, toost en het overhandigen van cadeaus maakte. Tijdens het diner bewerkte ik serie trouwfoto's van een presentatie op de beamer tijdens de feestavond.

Een feestavond met een knallende openingsdans die eindigde in een soort van flashmob, waarna iedereen de dansvloer op ging.

 

Leveranciers

Trouwjurk Desiree's Bruidsmode Geleen
Bruidstaart Tallies Cake Company
Kerk Sweikhuizen
Haar bruid Visagie & more by Myrthe Heerlen
Feestlocatie Stadbroekermolen Sittard
DJ Erik O.com Gulpen
Bloemwerk Blossom Flowershop Kerkrade
Visagie Visagie & more by Myrthe Heerlen
Videograaf Rik Krist Fotografie
Trouwringen Vaessen juwelier Heerlen
Pak bruidegom Lendi Hoensbroek
Kleding bruidskinderen Capolino Heerlen
Kerkkoor Vocal Group Together

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwreportage Limburg: trouwfoto's in Sweijkhuizen en de Stadbroekermolen
Logo Sjurlie.nl