Inspiratie voor een tuinbruiloft: super romantisch trouwen in je eigen groene achtertuin

tuinbruiloft tent voor bruiloft in je achtertuin

Als bruidsfotograaf kom ik op veel verschillende trouwlocaties in Limburg en daar buiten.

Een van mijn favoriete bruiloften is de tuinbruiloft. Het voordeel van de tuinbruiloft is natuurlijk dat je hem thuis organiseert, hetgeen kosten besparend is. Dit budget kun je dan weer aan andere leuke zaken uitgeven, zoals styling, het eten, een mooie taart of een super mooie bruidsreportage met trouwalbum :-)

Een ander groot voordeel vind ik dat je de hele dag op een vaste locatie bent. Je hoeft niet de reizen (en je hebt dus geen trouwauto nodig) en je gasten ook niet. Dat maakt dat je optimaal te tijd hebt om met je bruidsgasten te praten, wat er op een bruiloft helaas nog wel eens bij in schiet, omdat je op zo’n dag behoorlijk geleefd wordt, vanwege het drukke programma.

Kijk maar eens hoe Niki en Leon dat deden. Bij dit stel bleven zelfs alle vrienden logeren in de tuin, hoe gezellig is dat ?

Heb je een mooie tuin, dan kun je daar natuurlijk ook je diner organiseren. Een goede cateraar kan de tafels mooi aankleden en een heerlijk bruidsdiner verzorgen, waardoor je in je eigen tuin van je diner kunt genieten bij ondergaande zon. Kijk maar eens hoe Karen en Sander dat aanpakten.

Regen of slecht weer hoeft zelfs geen probleem te zijn bij een tuinbruiloft, wanneer je zorgt voor mooie tenten zodat de mensen overdekt kunnen staan.

Je bruidsreportage kun je zelfs in de tuin maken! Wat dacht je van een fotoshoot samen in een leuke hangmat onder de fruitbomen. Als je tuin maar groot genoeg is, is alles mogelijk.

Je kunt je tuinbruiloft helemaal stylen zoals jij dat wilt! Bijvoorbeeld met leuke lampionen.

Bekijk meer bruidsreportages ter inspiratie of lees het verhaal van Maaike Trouwt:

TROUWEN IN JE EIGEN ACHTERTUIN! 

… Een tuinfeest met -voorafgaand aan het Italiaans buffet- een huiselijke trouwceremonie in hun eigen achtertuin. Hun gasten mogen van niets weten, zelfs hun ouders en getuigen niet…

 … Hun jongens zijn op mijn aanraden met pannendeksels de tuin in gestuurd onder luid geroep: “Pappa en mamma gaan trouwen!!!!! ...

 … Met z’n drieën lopen we door hun woonkamer naar de opengeschoven tuindeuren. “ ’t Is écht, joh, het is echt, ze gaan echt trouwen!” Ongelovige, verbaasde, verraste blikken, emoties, “JA”, nog meer emoties, confetti en ballonnen…

Lees mijn hele blog op www.maaiketrouwt.nl/blog/trouwen in je eigen achtertuin