Bruidsfotograaf Limburg: wil jij ook stralen op jouw mooiste dag?

Bruidsfotograaf huwelijksfotograaf trouwreportage Limburg

Bruidsfotograaf Limburg: een gastblog over een goede visagiste waar ik graag mee samen werk

Wil jij ook stralen op jouw mooiste dag?  Beauty & Visagie-Marlou vertelt je waarmee je rekening dient te houden ter voorbereiding op de grote dag.

Naast een goede fotograaf die de dag goed weet vast te leggen, een mooie jurk, de bruidstaart en bloemen is ook een visagiste / haarstylist niet weg te denken aan het TO-DO lijstje.

Een goede visagiste accentueert de sterke kanten van het gezicht en camoufleert de oneffenheden zodat de  bruid er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat perfect uit ziet. Daarom moeten de juiste producten gebruikt worden om de make-up langer te laten zitten.  Alle producten moeten waterproof zijn zodat een traantje wegpikken geen sporen in de foundation of mascara geeft. Ook is er een mogelijkheid om de visagist/haarstylist ’s avonds terug te laten komen voor een touch up voor een stralende look voor het feest!

Een aantal maanden van te voren maak je een afspraak voor een try out (proefmake-up & eventueel proefkapsel). Het is handig om haar en make-up door  1 specialiste uit te laten voeren. Dat betekend  dat je ’s ochtends niet de deur uit hoeft en lekker in je ochtendjas kan blijven zitten totdat je de jurk aan mag. Tijdens de voorbereiding van het haar kan in de tussentijd de make-up worden aangebracht waardoor je toch weer kostbare slaapuurtjes spaart.

Een goede make-up is een make-up die je niet ziet zitten en de mooiste versie van jezelf creeert!

De dag is aangebroken, waarmee rekening te houden:

 • Een goed gereinigde en gehydrateerde huid is de eerste stap naar een mooie make-up. Maak daarom  tijdig een afspraak bij de schoonheidsspecialste om je huid in optimale conditie te krijgen, je wenkbrauwen te modelleren en eventueel ongewenste haargroei te laten verwijderen.
 • Voor het bruidskapsel moeten de haren schoon zijn maar niet op dezelfde ochtend gewassen, zo voorkom je te glad haar waardoor het kapsel minder snel gaat uitzakken.  Was de avond van te voren met zo min mogelijk cremespoeling je haren. Op vochtig haar verdeel je er schuimmouse in en blaas je het haar droog met de föhn.

 

 • De Primer, zorgt voor het langer blijven zitten van de foundation. Het maakt de huid egaler, zorgt voor fijnere poriën en minder zichtbare lijntjes
 • De waterproof Foundation zorgt voor het egaliseren van de huid en een natuurlijke glow.
 • De concealer zorgt voor het camoufleren van plekjes, donkere kringen onder de ogen worden opgelicht.
 • De poeder zorgt ervoor dat je de foundation fixeert en matteert. Dit is heel belangrijk zodat je geen  glimplekken op de huid krijgt op de foto’s!
 • Het shapen (schaduw leggen) zorgt voor het versterken van de botstructuur. Alles wat je donkerder  maakt valt terug. Hiermee kun je bv je gezicht smaller laten lijken en je kaaklijn (lees:onderkin) strakker maken.
 • De rouge zorgt voor een gezonde kleur in het gezicht en geeft tevens een liftend effect
 • De oogschaduwprimer wordt aangebracht zodat de oogschaduw goed op de plaats blijft zitten en niet in de lijntjes ophoopt.
 • De oogschaduw zorgt voor diepte in het oog en wordt afgestemd naar keuze van de bruid, jurk en bruidsboeket.
 • De waterproofmascara zorgt voor een mooie oogopslag, de wimpers worden eventueel aangevuld met nepwimperstukjes voor een extra stralende blik.
 • De longlasting lipstick blijft een aantal uur op de plaats zitten en geeft niet af tijdens het vele kussen tijdens de felicitaties.
 • De subtiele highlighter zorgt voor een glow op de juiste plaats op het gezicht.

Vergeet ook de bruidegom niet.  Goed verzorgde handen, neushaartjes verwijderen en eventueel een bezoekje aan een schoonheidsspecialiste is geen overbodige luxe!

Tot ziens bij Beauty & Visagie-Marlou!