Bruidsfotografie kasteel Daelenbroek: inspiratie trouwfotoshoot

Bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck: bruidsfotoshoot ter inspiratie, oftewel styled shoot in het bruiloftsthema urban.

Sinds 4 jaar, organiseer ik als bruidsfotograaf een styled shoot met een aantal ondernemers uit de trouwbranche. Dit idee startte de eerste keer met een klein groepje bij kasteel Vaeshartelt. Ook dit jaar wilden wij weer een leuke trouwfotoshoot samen organiseren, maar aangezien dit een zeer tijdrovende klus is, moest dit over het trouwseizoen heen getild worden.

Uiteindelijk vonden wij Ger van Kasteel Daelenbroeck bereid ons zijn locatie ter beschikking te stellen en zo kwamen we tot een dagindeling waarbij de te fotograferen trouwthema's zouden zijn: de buiten trouwceremonie, de bruidstaart en stoot, een fotoshoot met een trouwautootje en het bruidsdiner. 

Ieder van ons ging in zijn netwerk op zoek naar leuke trouwleveranciers. En zo kwamen wij na een tijdje op een leuke club van 20 ondernemers uit. Afgelopen woensdag, op een stralende herfstdag, vond de trouwfotoshoot plaats. Zoals altijd ging ik van te voren in mijn netwerk op zoek naar een leuk en fotogeniek stel. Zo kwam ik via Crossfit Heerlen uit bij Nadesch en haar man Manfred. Zij vonden het superleuk om mee te doen en namen een complete dag vrij om model te staan, als bruidspaar voor de styled shoot Urban.

De dag begon voor mij om half 10 bij Nadesch, waarna we samen naar Aken reden voor het passen van de trouwjurken. De dames van All Around you, hadden 4 verschillende stijlen bedacht. Nadat is alles gepast was, reed ik met Nadesch naar Maastricht naar pakkenzaak Gents, waar Manfred een trouwpak aan het passen was. Ik wist de dames ervan te overtuigen dat we naast een een stropdas, natuurlijk ook bretels en een strik nodig hadden. Uiteindelijk gingen we met een hele leuk set, waaronder een grappige houten strik, naar huis.

Daarna was het tijd voor Nadesch om zich de laten opmaken en kappen bij Visagie Marlou en ging ik met bruidegom Manfred naar een echte barbier in Maastricht. Tijdens het scheren maakte ik een kleine fotoreportage en even na enen vertrokken Manfred en ik met trouwpak naar Kasteel Daelenbroeck. Daar aangekomen had Pascal van Eclair gebak een fantastische bruidstaart en sweettable klaargezet. In de dinerzaal was Sylvia van Hip Tafelen samen met Janine van Cox Design en Roland van La Dilligence een prachtige trouwdiner tafel aan het stylen. 

We startten de bruidsfotoshoot met een echte first look. Aansluitend werd de bruidstaart aangesneden en ging het bruidspaar aan tafel voor het fotograferen van het bruidsdiner. Vanuit het bruidsdiner gingen we richting een prachtige buitenceremonie op de vlonder, omlijst met live muziek van Gabriella Massa en mooi verwoord door trouwambtenaar Ingrid van den Homberg.

Na de trouwceremonie maakten we buiten met een leuk oud Kevertje een aantal foto's. Ook stond vanaf dat moment de hond van Ingrid model, met een mooi bloemenlintje om zijn nek.

Rond zes uur was het tijd voor een echte openingsdans verzorgd door DJ Eric van Erido. Ook hier was weer zang van Gabriella Massa. Daarna maakten we met de deelnemers nog een grappige foto, waarbij Eric een confetti kanon afschoot. Als afsluiting maakten we nog een aantal melige foto's in de fotobooth van Dave. 

Na nog wat avondfoto's buiten was het tijd om af te ronden en op te ruimen, waarna we afsluitten met een gezellig glas wijn samen.

De foto's van deze shoot zullen worden verwerkt in onze magazine Trouwwow, dat half november bij alle deelnemers verkrijgbaar zal zijn.

bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (23)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (27)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (29)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (33)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (31)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (38)
Trouwjurk:
All Around You Aachen
Bruidstaart:
Eclair Gebak Maasbracht
Drank en bar:
Kasteel Daelenbroeck
Feestlocatie:
Kasteel Daelenbroeck
Geurbeleving:
La Dilligence
Fotozuil:
Happy Booth
Haar bruid:
Visagie Marlou Heerlen
Haar bruidegom:
Gaijess Barbiers Maastricht
Pak bruidegom:
Gents Maastricht
Serviesgoed:
Orca Cool / Hip Tafelen
Strik bruidegom:
Gents Maastricht
Trouwambtenaar:
Ingrid van den Hombergh
Trouwkaart :
A cup of creativity
Trouwlocatie:
Kasteel Daelenbroeck
Trouwlogo:
A cup of creativity
Trouwringen:
Sanne Kickken
Trouwschoenen:
Gents Maastricht
verblijf:
Kasteel Daelenbroeck
Wedding planner:
Dreamy Wedding / Maud
Visagie:
Visagie Marlou
Videograaf:
Onze Film
Ballonnen:
Balloonie Roermond
Band:
Zangeres Gabriella Massa
Bloemwerk:
Cox Design Schinveld
Bedankjes en decoratie:
A Cup of creativity
Catering:
Kasteel Daelenbroeck
Confetti shooters:
Erido Entertainment
DJ:
Erido Entertainment