Trouwfotograaf Maastricht: buitenbruiloft met een ceremonie bij buitenplaats Vaeshartelt

31.07.16

Bruidsfotograaf Maastricht: in Munstergeleen, waar ik startte met het moment waarop dit leuke stel elkaar voor het eerst zag in trouwkleding, thuis in de serre. 

Een bijzondere bruidsreportage in Limburg op zondag 31 juli. Het is al niet heel gebruikelijk om op zondag te trouwen natuurlijk, maar deze leuke mensen deden alles op hun eigen wijze.

Zo begon de huwelijksreportage met een trouwlunch bij luxe trouwlocatie kasteel (Buitenplaats) Vaeshartelt in Maastricht. Omdat het jammer genoeg regende, vond deze niet in de geheime tuin plaats maar onder het afdak op het terras. Hier was een mooie lange tafel gedekt, waar alle bruiloft gasten zoals de familieleden en de buren gezellig bij elkaar zaten. Er werd getoast en gegeten en een uur later na het voorgerecht arriveerde de ambtenaar van burgerlijk stand voor het sluiten van het huwelijk.

 

De huwelijkssluiting gebeurde ook gewoon aan de lange tafel. De trouwambtenaar stond. Het was een erg leuke en persoonlijke informele trouwceremonie, die eindigde met een lied dat de bruid begeleid op gitaar voor haar kersverse man zong. Er werd gelachen en er waren ook tranen, een mooie gelegenheid voor het maken van journalistieke trouwfoto's.

Na de trouwceremonie kwam het heerlijke hoofdgerecht op tafel en aansluitend het dessert. De wolken wisselden elkaar ondertussen af met hier een daar een zonnestraal, een moment dat ik even pakte voor het maken van de enige informele groepsfoto tijdens dit huwelijk.

Daarna begon het zo hard te waaien dat alle trouw gasten van tafel gingen. Ik startte met het bruidspaar met het maken van de spontane en romantische bruidsreportage in en rondom kasteel Vaeshartelt. We begonnen binnen in spiegelzaal en op het balkon met uitzicht over de tuin, een van de mooie zalen van het kasteel en gingen daarna verder met het maken van trouwfoto's in het trappenhuis. Toen het langzaam droog werd, vervolgden we de trouwreportage in de tuin, waar de bruid op haar blote voeten door het gras danste.

Om vijf uur nam ik even afscheid van het bruidspaar, om vervolgens op half 8 weer terug te keren in Munstergeleen, voor het fotograferen van de schitterende tuinbruiloft in de achtertuin. Een huwelijksfeest met live band, een heerlijk trouwbuffet en een bbq, tot in de puntjes verzorgd en supermooi gedecoreerd.

Na een lied dat werd opgedragen aan het bruidspaar en een soort van informele openingsdans was het tijd om de bijzondere bruidstaart “aan te snijden”. Een trouwtaart gemaakt van witte en bruine Bossche bollen, gepresteerd op een soort van lichtgevende piramide.


Na het aansnijden van de bruidstaart en het proeven van een Bossche Bol zat deze huwelijksreportage er op voor mij.

Leveranciers

Trouwjurk Double Face
Bruidstaart Van der Valk, Stein Urmond
Trouwschoenen Double Face
Trouwringen Raeven
Trouwambtenaar Nathalie Janssen-Heugen, Gemeente Maastrich
Band Gentle Moods
Catering Van der Valk, Stein Urmond
Pak bruidegom SuitSupply

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Maastricht: buitenbruiloft met een ceremonie bij buitenplaats Vaeshartelt
Logo Sjurlie.nl