Bruidsfotograaf Kerkrade: trouwen in kasteel Erenstein

Bruidsfotograaf kasteel Erenstein Kerkrade met een huwelijksmis in het kleine kerkje in Eygelshoven

Een herfst bruiloft. De trouwreportage begon thuis bij de bruid met het aankleden. Door haar moeder werd zij in haar mooie kanten trouwjurk geholpen. Iedereen zag er uit om door een ringetje te halen, echt heel feestelijk. Ook in huis klopte ieder detail.

Het duurde even voor de bruidegom aan kwam rijden om zijn bruid af te halen in een lichtblauwe volkswagen kever uit 1975.

Iedereen had zich verzameld in de woonkamer en nadat de corsages waren opgespeld vertrok het hele gezelschap naar het mooie kleine kerkje op de berg in Eyelshoven (Kerkrade) voor de huwelijksmis.

Een mooie mis met live zang door Gabriella Massa, aan het einde van de dienst maakten alle leerlingen van de school een erehaag voor het kersverse bruidspaar en werden er heliumballonnen opgelaten.

Het was een winderige en frisse herfstmiddag, toen we arriveerden bij kasteel Erenstein, voor de trouwlunch, de groepsfoto’s, de trouw fotoshoot van het bruidspaar, het aansnijden van de bruidstaart en de toost.

Eerst werd er heerlijk gegeten en gekletst, toen het even was opgehouden met regenen, maakte ik een aantal trouwfoto’s in herfstsfeer in de tuinen van het kasteel. Al snel begon het weer te regenen en vervolgde ik de trouwreportage onder de boog. Hier zetten we de trouwauto neer, om hier aantal romantische en spontane foto’s te maken.

Na het aansnijden van de bruidstaart zat het eerste deel van deze bruidsreportage in Kerkrade er op en ging ik even naar huis. Om 20.00 was ik weer aanwezig voor fotograferen van een spetterende feestavond met DJ, waarbij er lekker gegeten werd en uitbundig gedanst.

trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (3)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (4)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (2)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (5)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (6)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (7)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (8)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (9)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (10)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (12)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (1)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (11)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (13)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (14)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (15)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (22)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (17)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (18)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (16)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (19)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (20)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (25)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (24)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (26)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (23)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (27)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (28)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (29)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (35)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (34)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (33)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (30)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (32)
trouwfotograaf Kerkrade trouwen in kasteel Erenstein (31)

Fotograaf Huwelijk: trouwen in Kasteel Wittem en de Haselderhof Valkenburg

Fotograaf Huwelijk Valkenburg: trouwen in de kasteel Wittem, de kerk in Valkenburg en een trouwfeest en diner in de Haselerhof

Een huwelijk vol een emotie en waar ik een spontane en journalistiek bruidsreportage kon maken.

Deze bruidsreportage startte thuis in het ouderlijk huis bij de bruid, waar ik arriveerde toen zij de laatste hand legde aan het aankleden. Moeder maakte net de dicht.

Daarna werd er met de familie gewacht op de komst van de bruidegom, die arriveerde in zijn klassieke cabrio trouwauto. Nadat ik een aantal trouwfoto’s had gemaakt van het moment waarop het stel elkaar voor het eerst zag, vertrokken we van thuis uit richting kasteel Wittem, waar het wettelijk huwelijk plaatsvond.

De trouwreportage ging verder met het aansnijden van de bruidstaart en de toost, waarna we in de tuin een aantal groepsfoto’s maakten ik vervolgens met het net getrouwde stel een trouw fotoshoot deed in de tuin van het kasteel.

Aansluitend reden we allemaal naar Valkenburg aan de Geul, waar het kerkelijk huwelijk plaatsvond in de H.H. Nicolaas en Barbarakerk. Na mooie kerkdienst, opgeluisterd door een koor, ging het bruidspaar door een erehaag van bellenblaas. Het huwelijk werd even gezegend door een korte regenbui, waarna samen door Valkenburg wandelden voor het maken een spontane trouwreportage.

We reden met trouwauto ook nog even richting kasteel Oost, om daar een mooie romantische foto’s te maken bij de Geul en met de auto.

Daarna was het tijd geworden om naar de Haselderhof te gaan, waar het trouwdiner en de feestavond plaatsvonden. Omdat het zo’n heerlijk zonnig weer was, zaten alle gasten gezellig op het mooie terras met uitzicht over Valkenburg.

Het trouwdiner was in de vorm van een heerlijk buffet, nadat iedereen uitgetafeld was en er gespeecht was voor het bruidspaar, liepen de avondgasten langzaam binnen en werd er gestart met een grappig spel waarbij een cadeau keer op keer werd doorgegeven onder de gasten.

Nadat de fanfare was langs geweest om het bruidspaar te feliciteren, ging de feestavond van start met een spectaculaire salsa openingsdans, waarna ook de voetjes van de andere gasten van de vloer gingen.

bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (10)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (17)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (19)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (20)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (21)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (22)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (28)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (26)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (31)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (30)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (35)
bruidsfotografie kasteel Wittem Haselderhof Valkenburg (36)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Bruidslunch & diner

Bruidsfotograaf Zeeland: trouwen bij een Herberg op het eiland Tiengemeten

Bruidsfotograaf Zeeland: een prachtig huwelijk vol emotie op het eiland Tiengemeten

Via Skype en telefoon leerde ik dit leuke bruidspaar kennen. Ze boekten mij direct voor hun bruidsreportage op het eiland Tiengemeten en vorige week donderdag reed ik in de avond in de stromende regen richting Zeeland. Ik hoopte zo erg dat het vrijdag droog zou zijn! Ik sliep die nacht in een B&B en in de ochtend warempel werd de regen minder en toen ik richting het veer reed om over te steken werd het zelfs zonnig.

Bij het veer ontmoette ik het stel voor het eerst, samen met zijn kinderen. Binnen 10 minuten waren we met het pontje op het eilandje Tiengemeten aangekomen waar we richting Herberg Tiengemeten reden.


Hier ontmoeten de aanstaande bruid haar kinderen die druk bezig waren met het versieren van de trouwlocatie. Rondom de gehele herberg waren grote helium ballonnen neer gezet met daaraan hete luchtballonnen op schaal van papier mache. Ik zou er tijdens de ceremonie achter komen waarom dit was. (De bruidegom bleek zijn bruid ten huwelijk te hebben gevraagd in een hete luchtballon).

Aansluitend gingen de bruid en bruidegom zich beiden omkleden in de bruidssuite van de herberg. Eerst de bruidegom met zijn zoon en dochter en daarna de bruid met hulp van haar dochters. Beiden zagen er werkelijk schitterend uit. Aangezien de bruid een schippersdochter is en beiden erg van het water houden, besloten we dat zij elkaar voor het eerst zouden zien op de dijk.

Na een mooi moment van elkaar voor het eerst zien maakten we een kleine trouwreportage samen bij een bootje op de steiger en in de boomgaard van herberg Tiengemeten.

Daarna werd het langzaam tijd voor de huwelijksceremonie. Toen de bruid samen met haar twee dochters binnenkwam werd zij in het middenpad verrast door haar 93 jarige vader, die als verrassing naar de herberg was gehaald. Hij gaf haar formeel weg aan het aanstaande echtgenoot.

Tijdens trouwceremonie stroomden er veel tranen van vreugde, er waren speeches van de kinderen en van een goede vriend, kortom een bijzondere trouwceremonie om als bruidsfotograaf te mogen fotograferen, vol met journalistieke trouwfoto (momenten).

Na de ceremonie werd er lekker in de zon champagne gedronken, de bruidstaart aangesneden en geborreld. Na nog wat groepsfoto’s te hebben gemaakt, was het langzaam tijd worden voor het vertrek van de daggasten, die werden opgehaald door de salonboot. Na het uitbundig uitzwaaien van de gasten, maakte ik nog wat foto’s bij ondergaande zon en daarna nam ik het pontje terug naar het vaste land.

bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (13)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (15)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (14)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (16)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (18)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (19)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (20)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (22)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (1)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (21)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (26)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (24)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (23)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (25)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (27)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (28)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (29)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (31)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (30)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (33)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (36)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (35)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (37)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (34)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (45)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (40)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (41)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (42)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (17)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (38)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (39)
bruidsfotograaf Zeeland trouwfoto's bij Herberg Tiengemeten (43)

Bruidsfotograaf Oirsbeek: spontane trouwfotografie op een tuinbruiloft in vintagestijl

bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl

Bruidsfotograaf Oirsbeek: een tuinbruiloft in vintagestijl

Vandaag mocht een trouwreportage aan huis maken. Het was kleine maar daarom niet minder leuke bruiloft mocht ik op een zaterdagmiddag mocht maken. Dit leuke koppelde had mij op een bruiloft van vrienden ontmoet en kwam zo bij mij uit.

Omdat het weer nogal wisselend was, had het stel een leuke tent laten opbouwen in hun mooie ruime achtertuin. In deze tent vond het wettelijk huwelijk plaats.

Na een mooie ceremonie maakten we een aantal groepsfoto’s van alle familie en vrienden.

Zodra het zonnig en droog was deden we een korte trouwfotoshoot van het kersverse stel in de achtertuin, hierbij maakte ik tevens foto's met hun schattige bruidsjonker c.q. zoontje, die tijdens de trouwceremonie ook al de trouwringen naar voren had gebracht.

Daarna was het tijd voor een borrel onder het afdak en nam ik weer afscheid van het bruidspaar.

bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl
bruidsfotograaf Oirsbeek: tuinbruiloft in vintagestijl

Bruidsfotograaf Leiden: trouwen in de Hortus Botanicus en de Engelbertha Hoeve

Bruidsfotograaf Leiden: trouwen bij de Hortus Botanicus met een feestavond bij de Engelberthahoeve Leiden

Vrijdag was ik als trouwfotograaf aanwezig bij een mooi huwelijk in Leiden. Ik denk dat het het meest regenachtige huwelijk van mijn hele carrière als huwelijksfotograaf was, maar dit bruidspaar had daar totaal geen moeite mee en genoot met volle teugen van hun trouwdag.

Ik begon in de ochtend met het fotograferen van het aankleden van de bruidegom, thuis bij zijn in ouders in Leidschendam. Aansluitend reed ik naar hun gezamenlijke woonhuis, waar de bruid werd opgemaakt en haar bruidskapsel werd verzorgd. Nadat dit allemaal achter de rug was, was het tijd om de mooie trouwjurk aan te trekken.

Alles was intussen een beetje uitgelopen en de bruidegom en zijn familie stonden onder paraplu’s te wachten bij de voordeur, tot het moment dat de bruid de trap af zou komen. Na een mooi en emotioneel moment, moest de rij knoopjes aan de achterkant van de trouwjurk nog even worden dichtgemaakt, waar in alle haast geen tijd voor was geweest.

Vanuit thuis werd ik samen met het bruidspaar door een taxi naar de Hortus Botanicus gebracht waar we de bruidsreportage maakten in de diverse mooie kassen met tropische planten. We waren echter niet het enige bruidspaar dat die regenachtige vrijdag de Hortus Botanicus als binnen locatie had gekozen voor hun trouwfotoshoot in verband met regen. Want wat is nu een mooiere binnenlocatie voor een trouwfotoshoot dan de Hortus ?

Na fotoshoot verzamelden we in de oranjerie, waar alle gasten elkaar ontmoetten en het wettelijke huwelijk plaatsvond. Een mooie trouwceremonie, met leuke speaches van goede vrienden. Na het ja woord en het uitwisselen van de trouwringen werd er getoost op kersverse echtpaar en werd de mooie bruidstaart aangesneden.

Om 17.00 u vertrokken we met een select gezelschap naar de kade waar een bootje ons ophaalde voor een rondvaart door de grachten van Leiden. Hier verraste de bruidegom zijn bruid een groep vrienden in de boot stapten en werd er gezellig champagne gedronken. Na een korte stop om een foto te maken bij het studentenhuis waar beiden gewoond hadden, vertrokken per boot naar restaurant de Engelbertha Hoeve in Leiden, waar trouwdiner plaatsvond en daar de feestavond van start ging met live band.

Om 22.00 uur werd ik door een taxi weer naar mijn auto gebracht en begon ik aan reis terug naar Limburg. 

 

bruidsfotograaf Leiden trouwen in de Hortus Botanicus en de Engelbertha Hoeve (28)
bruidsfotograaf Leiden trouwen in de Hortus Botanicus en de Engelbertha Hoeve (31)
bruidsfotograaf Leiden trouwen in de Hortus Botanicus en de Engelbertha Hoeve (40)
bruidsfotograaf Leiden trouwen in de Hortus Botanicus en de Engelbertha Hoeve (43)
bruidsfotograaf Leiden trouwen in de Hortus Botanicus en de Engelbertha Hoeve (46)
Trouwjurk:
Honeymoonshop
Bruidstaart:
Mevrouw Baktaart
Visagie:
Noami Makeup & Hair
Trouwschoenen:
Assem
Trouwringen:
Rob van Gerner
Trouwauto:
De Leidse Rederij
Trouwambtenaar:
Nicole van Veldhuizen
Pak bruidegom:
Suitsupply
Haar bruid:
Naomi Makeup & Hair
Feestlocatie:
Engelbertha Hoeve
Bloemwerk:
Diana's Bloemen
Band:
Take me out