Bruidsfotografie kasteel Daelenbroek: inspiratie trouwfotoshoot

Bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck: bruidsfotoshoot ter inspiratie, oftewel styled shoot in het bruiloftsthema urban.

Sinds 4 jaar, organiseer ik als bruidsfotograaf een styled shoot met een aantal ondernemers uit de trouwbranche. Dit idee startte de eerste keer met een klein groepje bij kasteel Vaeshartelt. Ook dit jaar wilden wij weer een leuke trouwfotoshoot samen organiseren, maar aangezien dit een zeer tijdrovende klus is, moest dit over het trouwseizoen heen getild worden.

Uiteindelijk vonden wij Ger van Kasteel Daelenbroeck bereid ons zijn locatie ter beschikking te stellen en zo kwamen we tot een dagindeling waarbij de te fotograferen trouwthema's zouden zijn: de buiten trouwceremonie, de bruidstaart en stoot, een fotoshoot met een trouwautootje en het bruidsdiner. 

Ieder van ons ging in zijn netwerk op zoek naar leuke trouwleveranciers. En zo kwamen wij na een tijdje op een leuke club van 20 ondernemers uit. Afgelopen woensdag, op een stralende herfstdag, vond de trouwfotoshoot plaats. Zoals altijd ging ik van te voren in mijn netwerk op zoek naar een leuk en fotogeniek stel. Zo kwam ik via Crossfit Heerlen uit bij Nadesch en haar man Manfred. Zij vonden het superleuk om mee te doen en namen een complete dag vrij om model te staan, als bruidspaar voor de styled shoot Urban.

De dag begon voor mij om half 10 bij Nadesch, waarna we samen naar Aken reden voor het passen van de trouwjurken. De dames van All Around you, hadden 4 verschillende stijlen bedacht. Nadat is alles gepast was, reed ik met Nadesch naar Maastricht naar pakkenzaak Gents, waar Manfred een trouwpak aan het passen was. Ik wist de dames ervan te overtuigen dat we naast een een stropdas, natuurlijk ook bretels en een strik nodig hadden. Uiteindelijk gingen we met een hele leuk set, waaronder een grappige houten strik, naar huis.

Daarna was het tijd voor Nadesch om zich de laten opmaken en kappen bij Visagie Marlou en ging ik met bruidegom Manfred naar een echte barbier in Maastricht. Tijdens het scheren maakte ik een kleine fotoreportage en even na enen vertrokken Manfred en ik met trouwpak naar Kasteel Daelenbroeck. Daar aangekomen had Pascal van Eclair gebak een fantastische bruidstaart en sweettable klaargezet. In de dinerzaal was Sylvia van Hip Tafelen samen met Janine van Cox Design en Roland van La Dilligence een prachtige trouwdiner tafel aan het stylen. 

We startten de bruidsfotoshoot met een echte first look. Aansluitend werd de bruidstaart aangesneden en ging het bruidspaar aan tafel voor het fotograferen van het bruidsdiner. Vanuit het bruidsdiner gingen we richting een prachtige buitenceremonie op de vlonder, omlijst met live muziek van Gabriella Massa en mooi verwoord door trouwambtenaar Ingrid van den Homberg.

Na de trouwceremonie maakten we buiten met een leuk oud Kevertje een aantal foto's. Ook stond vanaf dat moment de hond van Ingrid model, met een mooi bloemenlintje om zijn nek.

Rond zes uur was het tijd voor een echte openingsdans verzorgd door DJ Eric van Erido. Ook hier was weer zang van Gabriella Massa. Daarna maakten we met de deelnemers nog een grappige foto, waarbij Eric een confetti kanon afschoot. Als afsluiting maakten we nog een aantal melige foto's in de fotobooth van Dave. 

Na nog wat avondfoto's buiten was het tijd om af te ronden en op te ruimen, waarna we afsluitten met een gezellig glas wijn samen.

De foto's van deze shoot zullen worden verwerkt in onze magazine Trouwwow, dat half november bij alle deelnemers verkrijgbaar zal zijn.

bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (23)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (27)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (29)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (33)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (31)
bruidsfotografie kasteel Daelenbroeck trouwinspiratie styled shoot Urban (38)
Trouwjurk:
All Around You Aachen
Bruidstaart:
Eclair Gebak Maasbracht
Geurbeleving:
La Dilligence
Fotozuil:
Happy Booth
Haar bruid:
Visagie Marlou Heerlen
Haar bruidegom:
Gaijess Barbiers Maastricht
Pak bruidegom:
Gents Maastricht
Serviesgoed:
Orca Cool / Hip Tafelen
Strik bruidegom:
Gents Maastricht
Trouwambtenaar:
Ingrid van den Hombergh
Trouwkaart :
A cup of creativity
Trouwlocatie:
Kasteel Daelenbroeck
Trouwlogo:
A cup of creativity
Trouwringen:
Sanne Kickken
Trouwschoenen:
Gents Maastricht
verblijf:
Kasteel Daelenbroeck
Wedding planner:
Dreamy Wedding / Maud
Visagie:
Visagie Marlou
Videograaf:
Onze Film
Ballonnen:
Balloonie Roermond
Band:
Zangeres Gabriella Massa
Bloemwerk:
Cox Design Schinveld
Bedankjes en decoratie:
A Cup of creativity
Catering:
Kasteel Daelenbroeck
Confetti shooters:
Erido Entertainment
DJ:
Erido Entertainment
Drank en bar:
Kasteel Daelenbroeck
Feestlocatie:
Kasteel Daelenbroeck

Bruidsreportage Brabant: trouwfoto's Klooster Nieuwkerk Goirle

Bruidsfotografie Brabant: spontane trouwfoto's van een buitenbruiloft met een kerkuil die trouwringen bracht bij Klooster Nieuwkerk Goirle


Een spontane trouwreportage die startte in Tilburg, waar de bruidegom samen met de kinderen de bruid ophaalde met een koets met paarden. Van daaruit vond een mooie rit naar Goirle plaats, waar we startten met het maken van een aantal romantische trouwfoto's in bos.

Aangekomen bij het klooster Nieuwkerk in Goirle, was het tijd voor een kleine lunch met het gezin. Na de lunch vervolgenden we de trouwfotoshoot en daarna was het tijd voor het wettelijk huwelijk dat plaatsvond in de tuin van het klooster Nieuwkerk. 

Het bruidspaar kwam hierbij opnieuw aan per paardenkoets, waarna eerst de bruidegom naar voren liep en daar wachtte op de bruid met de bruidskinderen.

De bruidskinderen, liepen fanatiek rozenblaadjes strooiend over de witte loper naar voren. Tijdens een mooie en grappige trouwceremonie, werden als verrassing voor de gasten, de trouwringen aangevlogen door een prachtige witte kerkuil. Deze landde op de handschoen van de bruid. Een van de zonen had vooraf te taak het kistje met de speciale handschoen te komen brengen.

Na de ceremonie was het tijd voor champagne, het aansnijden van de bruidstaart, groepsfoto's en een borrel met alle gasten. Als afsluiting was er aan het einde van dag een diner aan lange tafels, bereid in de foodtruck van Chef Nicolas. 

Trouwfotograaf Brabant: tuinbruiloft in Son en Breugel en Waalre

Spontane bruidsfotografie in Brabant: Tuinbruiloft op een landgoed in Waalre met trouwfoto's van het aankleden in Son en Breugel

Het is al heel lang geleden dat ik deze bruid voor het eerst heb ontmoet, tijdens een fotoshoot bij een parfumerie. Raar hoe dingen soms kunnen lopen, dat je dan 7 jaar later als trouwfotograaf wordt gevraagd.

Superblij was ik met deze geweldige opdracht voor het maken van trouwfoto's in Son en Breugel en Waalre in Brabant. De trouwreportage begon 's morgen thuis bij de ouders van de bruid, waar bruidegom en de vader en de broer van de bruid zich omkleden. Vanuit dit adres vertrok ik voor het vervolg mijn trouwreportage naar het huis van de bruid, die thuis door een goede vriendin werd opgemaakt. Tijdens de visagie ging ik samen met videografe naar de zolder, voor het vastleggen van de prachtige, Assepoester achtige trouwjurk.

Al snel was het tijd voor het aankleden waarbij de bruid door haar moeder en zus geholpen werd met het aankleden, het aandoen van het trouwschoenen en de trouwsierraden. De eerste ontmoeting was traditioneel aan de voordeur en werd vervolgd door een kleine broodjeslunch. Tussen de buien door gingen we samen met het bruidspaar op pad voor het maken van een romantische trouwfotoshoot in de natuur in de omgeving van Son en Breugel.

Nadat is alles op foto en video vastgelegd was, vertrokken we naar de trouwlocatie op een landgoed in Waalre. Een prachtige landgoed met onder andere paardenstallen, gras en veel bomen. Hier was een feesttent met catering opgebouwd, en onder een oude eik een overdekte opstelling voor het buiten trouwen. Tijdens een super leuke trouwceremonie, waaiden we weliswaar allemaal bijna weg, maar kon ik prachtige trouwfoto's vol emoties maken. Op enig moment gingen de papieren van de trouwambtenaar zelfs waaien.

De rest van de trouwdag stond in het kader van gezellig borrelen en eten met vrienden en familie, speeches door familie en vrienden, het aansnijden van de bruidstaart, een kleine fotoshoot in de paardenstal en een aantal romantische trouwfoto's bij ondergaande zon en als afsluiting de feestavond met een geweldige dj, saxofonist en percussionist.

bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (42)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (43)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (45)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (46)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (48)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (49)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (53)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (2)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (54)
bruidsfotografie Brabant trouwfoto's waalre en Son en Breugel (57)

Spontane trouwfoto's: bij Auberge de Rousch in Heerlen

Bruidsfotografie Heerlen en Spaubeek: een spontaan en romantisch buitenhuwelijk bij Auberge de Rousch in Heerlen

Als een jaar geleden werd ik als trouwfotograaf geboekt door dit leuke bruidspaar. We ontmoetten elkaar op een kleine trouwbeurs. Voor hun trouwdatum 18 augustus 2018 kreeg ik meerder aanvragen en uiteindelijk werd ik voor dit super leuke huwelijk geboekt.

Ik startte met het maken van trouwfoto's thuis bij de bruidegom, waar hij zich samen met zijn broer aankleedde. Na het aankleden van de bruidskinderen, vertrok ik voor het vervolg van mijn trouwreportage naar Spaubeek, waar de bruid, haar moeder, haar zus en haar vriendinnen werd opgemaakt en gekapt. Als snel was het tijd voor het aankleden en ging de super mooie trouwjurk aan.

Toen de bel ging en de bruidegom aanbelde, maakte de bruid met veel enthousiasme de deur open. Het was tijd om te vertrekken naar trouwlocatie Auberge de Rousch, waarop een prachtig versierd terras onder een boom het wettelijk huwelijk plaatsvond. Na het wettelijk huwelijk was er een toost en speech door oma. Aansluitend was er een lunch in de kersentuin. Tijdens de lunch was er entertainment voor de kinderen en na de lunch ging ik samen met het bruidspaar en de videograaf op pad voor het maken van de bruidsreportage. 

Na bruidsreportage maakten we nog een aantal groepsfoto's, waarna ik aan de slag ging met het selecteren van een aantal trouwfoto's ter presentatie op een beamer tijdens de feestavond.
Een spetterende feestavond met een geweldige dj en daarna een band, waarin de moeder van de bruid bleek te zingen. 

nadat het bruidsboeket was gegooid en het trouwfeest in volle gang was, nam ik bruidfotograaf afscheid van de het bruidspaar.

Trouwfotografie Luxemburg: Chinese bruiloft bij Chateau Urspelt

Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (55)

Bruidsfotografie bij Chateau Urspelt in Luxemburg, een bijzondere Chinese bruiloft met trouwfoto's traditionele kleding maar ook in trouwkleding


Deze trouwreportage werd geboekt via Instagram. Dit bruidspaar dat bestaat uit een Chinese bruid en een Belgische bruidegom uit Wallonie, vond mij via Instagram. Beiden wonen in Frankfurt en besloten te trouwen het mooie Chateau Urspelt in Luxemburg.

Op zondag 12 augustus reed ik door de Ardennen op weg naar deze bijzonder bruiloft. Het komt niet vaak voor dat een bruidsreportage op zondag en het komt ook niet vaak voor dat ik een bruiloft in het buitenland fotografeer (ook wel een destination wedding genoemd) Ik startte met het fotograferen van de visagie en de bruid. De bruid werd samen met haar moeder opgemaakt in de bruidssuite. Deze kamer was prachtig versierd in Chinese stijl. Tussen de bedrijven door, ging ik even naar een andere hotelkamer, waar de bruidegom en de bruidsmeisjes zich omkleedden. Het was een drukte van belang op deze hotelkamer. Nadat ik dit kort had vastgelegd, ging ik terug naar de bruid voor het aantrekken van de bruidsjurk. De bruid wilde hierbij enkel foto's van het dicht strikken van haar trouwjurk door haar moeder.

Aansluitend was het tijd geworden om naar de binnenplaats van het Chateau te gaan, waar de trouwceremonie plaatsvond. Deze zou in het Chinees en in het Frans worden gesproken. Het was de eerste buitenceremonie voor mij, waarbij het bruidspaar tijdens de gehele trouwceremonie stond. Onder een prachtige bloemenboog gaven zij elkaar het ja woord en tijdens de ceremonie verraste de bruidegom haar met een mooie video van de dingen die zij de afgelopen 7 jaar samen hadden beleefd.

Na de trouwceremonie was er een toost op het binnenplein en aansluitend maakten we groepsfoto's. Tijdens een uitgebreide trouwlunch in een prachtig gedecoreerde feestzaal, werd de (ijs) bruidstaart aangesneden en daarna was het tijd om buiten de overige trouw gasten te ontvangen. Aansluitend kwam het bruidspaar voor de 3e keer binnen, dit keer in traditionele Chinese kledij. In deze outfit maakten wij ook ook een aantal romantische trouwfoto's en aansluitend gingen wij verder met het maken van een trouwreportage in de traditionele witte trouwjurk. De bruid had die dag drie trouwoutfits, tijdens de lunch, droeg zij een rode trouwjurk.

Na de trouwfotoshoot was het tijd om naar de feestzaal te gaan voor een spel dat vrienden voor het kersverse bruidspaar hadden georganiseerd. Dit spel bestond uit een aantal stellingen, waarbij het bruidspaar op een stoel zat met de ruggen naar elkaar toe en de schoenen van elkaar in de lucht moesten steken wanneer het op de een of de ander betrekking had.

Na het spel was er de traditionele openingsdans en aansluitend werd het dinerbuffet geopend.

Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (46)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (19)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (21)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (24)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (20)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (25)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (22)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (23)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (26)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (27)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (28)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (29)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (30)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (32)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (31)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (7)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (6)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (9)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (34)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (33)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (35)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (36)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (39)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (47)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (40)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (41)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (38)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (11)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (42)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (13)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (12)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (14)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (44)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (43)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (45)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (15)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (48)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (50)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (51)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (17)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (54)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (53)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (18)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (16)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (59)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (57)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (58)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (60)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (62)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (61)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (4)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (2)
Bruidsfotografie Chateau Urspelt Luxemburg (3)